Πίσω από την υπόθεση με την κατά συρροή σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον 53χρονο αλλά και την επί χρήμασι κακοποίησή της από δεκάδες άλλους άντρες, κρύβεται ένα μεγάλο κύκλωμα μαστρωπείας που διακινούν παιδάκια τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Αυτό τόνισε μιλώντας στον Status και στην Εφη Παφίτου, ο δημιουργός και τέως διευθυντής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής του CSI Institute Μανώλης Σφακιανάκης.

Πρόκειται για «ιδιάζουσα κατάσταση που ερευνάται ήδη πολλά πρόσωπα είναι προς έρευνα στα ανακριτικά γραφεία για να ξηλωθεί το κύκλωμα εκμετάλλευσης παιδιών» σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Οπως εξήγησε: «Δυστυχώς το διαδίκτυο είναι ένα χαοτικό σύστημα όπου πρέπει να υπάρχουν «κλειδιά» παγίδες.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ένα λογισμικό το PLO που ανιχνεύει καθημερινά παιδική πορνογραφία.

Το πρωτογενές υλικό από κινητό σε κινητό δεν μπορεί να εντοπιστεί, εντοπίζεται όταν διακινείται.

Η Ελλάδα έχει τέτοιο λογισμικό».

«Ο γονιός θα πρέπει να είναι κοντά στο παιδί του να εποπτεύει και να μιλάει μαζί του. Δεν αφιερώνουμε τον κατάλληλο χρόνο για να έρθουν κοντά μας τα παιδιά μας», τόνισε.

Ο δημιουργός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη χώρα μας, έκανε λόγο για σκοτεινές διαδρομές που ακολουθεί η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του darkweb μέσω του οποίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «διακινείται αυτή η βρωμιά, κανείς δεν ταυτοποιείται στο σκοτεινό διαδίκτυο είναι φτιαγμένο δυστυχώς έτσι, όλοι είναι ανώνυμοι.

«Η υπόθεση θα πάει πολύ καιρό ακόμη και είναι χειρότερη από της Πισπιρίγκου» υπογράμμισε ο κ. Σφακιανάκης αναφέροντας πως ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, του ζήτησε «Το μαχαίρι στο βάθος δεν αφήνουμε τίποτα».

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν χαρίζεται σε κανέναν, σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δράστες απεχθών αδικημάτων δεν εκτίουν αρμόζουσες ποινές.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπουν και θα βγουν αυτή είναι η νομοθεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…