Τους λόγους που η διοίκηση της εταιρίας «Μαλαματίνα» προχώρησε στην απομάκρυνση εργαζομένων, πυροδοτώντας αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την πλευρά τους, εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νικόλαος Κεράνης.

Παραθέτοντας το χρονικό που οδήγησε στην ένταση, ο κ. Κεράνης σημείωσε ότι οι απομακρύνσεις έγιναν διότι η εταιρία έκρινε πως το τμήμα Διάθεσης Προϊόντων ήταν ζημιογόνο. Οπως τόνισε:

 «Εμείς αναλάβαμε την εταιρία την 1η Μαρτίου. Η εταιρία Μαλαματίνα, - η προηγούμενη εταιρία- ήταν υπό πτώχευση, έγινε ένας διαγωνισμός, εμείς αναλάβαμε την εταιρία, υπήρχε μία απόφαση του δικαστηρίου η οποία επικύρωσε το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας που έχουμε καταθέσει εμείς. Οπως είναι φυσιολογικό ένα πρόγραμμα εξυγίανσης περιλαμβάνει και κάποιες οργανωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τον εκσυγχρονισμό.

Η εταιρία ήταν σχεδόν στο να κλείσει.

Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο εξυγίανσης το οποίο φυσικά περιλαμβάνει και δομικές, οργανωτικές αλλαγές. Από την ανάλυση των στοιχείων που κάναμε εμείς, υπήρχε ένα τμήμα, το τμήμα Διάθεσης, το οποίο απασχολούσε 14 οδηγούς και βοηθούς οδηγούς, συν κάποιο επιπλέον προσωπικό, όπως μηχανικός αυτοκινήτων, άνθρωπος που έβγαζε τα δρομολόγια κλπ, το οποίο ήταν πολύ σοβαρά προβληματικό, έβαζε την εταιρία, καθαρά την έβαζε μέσα, 400 -420 χιλιάδες κάθε χρόνο...Το συγκεκριμένο τμήμα».

Ο κ. Κεράνης εξήγησε ότι « ήδη το μεταφορικό έργο γινόταν κατά 60% με Δ.Χ. και υπήρχε ένα κομμάτι του μεταφορικού έργου που γινόταν με τον ιδιόκτητο στόλο και τους οδηγούς της εταιρίας, το οποίο όμως ήταν πολύ προβληματικό.

Επισήμανε δε ότι «από την πρώτη στιγμή παρουσιάσαμε στο Σωματείο τα στοιχεία που είχαμε και είπαμε ότι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Περιμένανε προτάσεις. Εμείς δεν είχαμε κάποια πρόταση. Προτάσεις δυστυχώς από τη μεριά του Σωματείου και των οδηγών δεν ήρθαν. Οπότε υποχρεωθήκαμε να πάμε στην κατάργηση του τμήματος. Η κατάργηση του τμήματος οδηγούσε στην καταγγελία των συμβάσεων.

Πριν φτάσουμε εκεί όμως, εμείς προτείναμε είτε να αλλάξουν θέση, να μετακινηθούν στην  γραμμή εμφιάλωσης, είτε να πάρουν ένα πακέτο εθελουσίας. Το πακέτο εθελουσίας που έχουμε βγάλει, ήδη το έχουν αξιοποιήσει 12 άνθρωποι, 12 εργαζόμενοι της οινοποιίας.

Οπότε έχουνε μείνει 11 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν δέχθηκαν καμία από τις δύο λύσεις και προχώρησε η καταγγελία των συμβάσεων».

 

 

 

 

 

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…