Στα καυσόξυλα στράφηκε ο κόσμος λόγω της ακρίβειας καθώς είναι πιο οικονομικό επισήμανε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο κ. Βασίλης Πεταλάς που δραστηριοποιείται στην εμπορία καυσόξυλων. Σημείωσε δε, ότι εξακολουθεί να είναι η πιο φθηνή λύση θέρμανσης.

Οπως εξήγησε: «Αν δει κάποιος τις τιμές που έχουν τα πέλετ και το πετρέλαιο, πράγματι τα ξύλα είναι πιο φθηνά. Αυτή την περίοδο οι τιμές κυμαίνονται από 90 ευρώ το χύμα κυβικό μέχρι 120-130 ευρώ, ανάλογα με το ξύλο»

Αναφορικά με το πλαφόν που ανακοινώθηκε στις τιμές των καυσόξυλων, ο κ. Πεταλάς σημείωσε ότι από μόνος του ο κλάδος εφαρμόζει ατύπως πλαφόν για να μην ξεφεύγουν οι τιμές.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα εξυπηρετούνταν βασικά από τη Βουλγαρία, η οποία όμως "έκλεισε" για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει επάρκεια στη χώρα μας ο κ. Πεταλάς απάντησε αρνητικά:

«Δεν υπάρχει επάρκεια. Δεν βγαίνει ο χειμώνας. Καλό είναι φέτος ο κόσμος να κοιτάξει συνδυασμένες μορφές ενέργειας όσο μπορεί»

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…