«Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουμε κυβερνήσεις διάρκειας σχεδόν ενός έτους. Αυτή είναι η πολιτική ιστορία της Ιταλίας», σχολίασε ο Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο ΑΠΘ, μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη για τις ιταλικές εκλογές.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής,«σε δύσκολες περιόδους κρίσεων έρχονται να κυβερνήσουν σχηματισμοί που βρίσκονται στα άκρα, λιγότερο ή περισσότερο, και αυτό οδηγεί δυστυχώς σε ακόμα μεγαλύτερη πολιτική εσωστρέφεια».

«Έστω οτι η Μελόνι κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση, είναι μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορέσει να είναι αποτελεσματική με μια ατζέντα η οποία βεβαίως και αφορά την καθημερινότητα των Ιταλών αλλά έχει να διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση ενώ θα κάνουν και τη σύγκριση με τον προκάτοχό της, τον Μάριο Ντράγκι», τόνισε ο καθηγητής εκτιμώντας ότι η Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…