Για την αιφνιδιαστική απόφαση συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, προκαλώντας χάος στην πρωτεύουσα, μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΟΣΑ, Κώστας Σιορίκης.

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κήρυξε την απεργία με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ του υπερταμείου, το οποίο μεταξύ άλλων προωθεί την παράταση κατά ένα χρόνο της σύμβασης των ΚΤΕΛ με τον ΟΟΣΑ για δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών.

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΟΣΑ, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική... «κατόπιν εορτής», δηλαδή μετά την πραγματοποίησή της.

Ο κ. Σιορίκης διέψευσε ότι η απεργία κηρύχθηκε καταχρηστική και ότι το δικαστήριο την έκρινε παράνομη. Ανέφερε δε ότι έχουν πάνω από 2,5 χρόνια να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και ότι δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά καθώς η 24ωρη απεργία της Τετάρτης προκηρύχθηκε από το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας που είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…