Στο πρόβλημα της έλλειψης ή ανεπάρκειας υποδομών, ειδικά σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Μύκονος, και Σαντορίνη, καθώς και στο αν υπάρχει κάποιο πλάνο για την επίλυσή του, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Απαντώντας στην σχετική ερώτηση του Status και της δημοσιογράφου Βιργινίας Δημαρέση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Χαίρομαι που αρχίζει αυτή η συζήτηση. Και είναι πολύ ουσιαστική. Από τη μία έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι από την απόδοση του τουριστικού μας προϊόντος, από την άλλη η φέρουσα ικανότητα κάποιων τουριστικών προορισμών, έχει φτάσει στα όριά τους. Αναφέρατε κάποιους, δεν είναι πολλοί, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ειδικό πρόβλημα, και να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα σημαντικής επιβάρυνσης, περιβαλλοντικής, οικιστικής, κοινωνικής, για όλους τους προορισμούς οι οποίοι αναπτύσσονται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο στόχος μας παραμένει ένας: βιώσιμη ανάπτυξη. Με προστασία του περιβάλλοντος, και δυνατότητα διασποράς του πλούτου μπορεί να παρέχει ο τουρισμός σε όλη την επικράτεια. Νέοι προορισμοί, προορισμοί 12 μήνες το χρόνο. Κι έχουμε ακόμα πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες να το κάνουμε αυτό. Θα το κάνουμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, και συνεννόηση με τον κλαδικό εκπρόσωπο του τουρισμού, τον ΣΕΤΕ, το μέλλον του τουρισμού σε ορίζοντα 5 – 10 ετών. Που πρέπει να χτίζουμε, ποιες είναι οι κρίσιμες υποδομές που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας, πως αντιμετωπίζουμε την υπερσυγκέντρωση, και την πολύ μεγάλη πίεση ειδικά στη Μύκονο την Σαντορίνη.

Είναι πιθανόν κάποιοι περιορισμοί να έχουν φτάσει ήδη στα απώτατα όριά τους», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην Βιργινία Δημαρέση και στο θέμα που του έθεσε η δημοσιογράφος για το γεγονός ότι υπάρχουν Ελληνες που φοβούνται πως λόγω κόστους δεν θα μπορούν να κάνουν διακοπές στον ίδιο τους τον τόπο.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως αυτό δεν ισχύει με την έννοια ότι υπάρχουν πολλοί προορισμοί που δεν είναι ανεπτυγμένοι, είναι πολύ όμορφοι και εξακολουθούν να είναι πολλοί φτηνοί.

Διαβεβαίωσε, δε,  ότι με τη στήριξη της πολιτείας, δεν θα υπάρξει Ελληνας που να μην μπορεί να κάνει διακοπές στον τόπο του.

«Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία και στη δυνατότητα το κράτος να στέκεται αρωγός, και να δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν μπορούν καθόλου να πάνε διακοπές, να πάνε έστω μια εβδομάδα, έστω κι αν αυτό δεν συμβαίνει τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο που υπάρχει πολύ μεγάλη τουριστική πίεση, και γι’ αυτό και επεκτείνουμε τους πόρους για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Είναι πολύ μεγάλη αυτή η μικρή χώρα σε πλούτο τουριστικών προορισμών ώστε να ανησυχούμε ότι όλοι θα γίνουν απρόσιτοι στους Ελληνες χαμηλότερων εισοδημάτων. Δεν θα συμβεί αυτό» τόνισε στον Status ο πρωθυπουργός.

 

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…