Ο διεθνολόγος Αλ. Δεσποτόπουλος στον Status: Πότε θα πρέπει να αντιδράσουμε για το τουρκικό γεωτρύπανο

Για τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και το τουρκικό γεωτρύπανο βγήκε από το λιμάνι Tasuku και κινείται στην ανατολική Μεσόγειο μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος Διεθνολόγος, ερευνητής τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΕΚΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δεσποτόπουλος, σημασία έχει που θα κινηθεί το ερευνητικό τουρκικό σκάφος. «Μια χώρα μπορεί να αντιδράσει τελείως αμυντικά εάν έχουμε παραβίασει των εθνικών υδάτων και όταν λέμε εθνικά χωρικά ύδατα εννοούμε έξι ναυτικά μίλια από τις ακτές μας», σημείωσε, τονίζοντας πως «αυτό είναι ζώνη κυριαρχίας και την προασπίζεσαι με κάθε τρόπο». «Οι Τούρκοι όμως ποτέ δεν έχουν παραβιάσει τα έξι ναυτικά μίλια», υπογράμμισε.

Ο κ. Δεσποτόπουλος τόνισε επίσης ότι υπάρχει και μια άλλη περιοχή που πρέπει να προασπίσουμε, που έχει οριστεί ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Ελληνική στη βάση του Μνημονίου μας με την Αίγυπτο». «Και εκεί θα πρέπει να έχουμε μια έντονη αντίδραση», ανέφερε ο ερευνητής.

«Οι Τούρκοι εκτιμώ ότι δεν θα πάνε σε αυτές τις δύο περιοχές, του ελληνοαιγυπτιακού μνημονίου ούτε σε ζώνη κυριαρχίας στα έξι ναυτικά μίλια, γιατί θα ξέρουν ότι θα έχουμε μια επικίνδυνη κλιμάκωση», υπογράμμισε.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…