«Δυστυχώς όλες οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν ότι θα πάμε σε περαιτέρω συρρίκνωση τα επόμενα χρόνια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ακόμα οξύτερο για το δημογραφικό», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

Όπως ανέφερε οι προβλέψεις είναι ότι έως το 2030 εάν δεν αλλάξει κάτι θα έχουμε το οξύτερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. «Αυτό δημιουργεί διάφορες επιπτώσεις και στο επίπεδο της άμυνας αλλά και στο επίπεδο της εργασίας και της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενους στους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχουν γεννήσεις, ο υπουργός τόνισε ότι η κατάσταση δεν  είναι παραδεισένια αλλά σίγουρα δεν είναι χειρότερη από το ΄50 και το ΄60. «Η κατάσταση τωρα έχει τα προβλήματα της αλλά είναι καλύτερη. Τώρα έχει αλλάξει η τάση ζωής», υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει δείξει ότι περισσότερο βοηθάνε μέτρα συμφιλίωσης με την επαγγελματική ζωή, ώστε να έχεις παραπάνω γονικές άδειες, ολολήμερο σχολείο, στεγαστική ολοκληρωμένη πολιτική.

«Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση και θα κινηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά τα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…