Για την υπόθεση Λιγνάδη και την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο που προκάλεσε αντιδράσεις, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Αλέξης Κούγιας.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση και ότι η απόφαση είναι κάθ’ όλα νόμιμη βάσει του νέου Ποινικού Κωδικά που τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιουλίου του 2019.

Οπως εξήγησε ο γνωστός ποινικολόγος: «Εκείνο που αγνοούν οι πάντες, ( άκουσα κι ένα δικηγόρο το πρωί, που εμφανίζεται ως ποινικολόγος τελευταία, λέγεται Λύτρας, να λέει ότι αυτή η διάταξη προϋπήρχε),  είναι ότι: με τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας 01/07/2019, προστέθηκε σε ένα άρθρο που είχε 7 παραγράφους / 497 που έχει επιγραφή αναστολή εκτελέσεως της ποινής λόγω ασκηθείσας εφέσεως, το άρθρο 8 το οποίο λέει ότι υποχρεωτικά πρέπει τα δικαστήρια να αναστείλουν την εκτέλεση της ποινής όταν ο κατηγορούμενος έχει γνωστή διαμονή κλπ.

Αυτό ψηφίστηκε 01/07/2019, υπουργός Μιχάλης Καλογήρου, ασκούμενός μου δύο χρόνια,γνώρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον είχα μαζί μου στη δίκη του Ε.Λ.Α. , και ο οποίος έγινε υπουργός ακολούθως, τώρα είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, και ο οποίος είναι ένα ικανότατο παιδί το οποίο αναρριχήθηκε πολύ σύντομα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν μια επεξεργασία, όλοι μας εμείς που ζούμε μέσα στο χώρο του Ποινικού Δικαίου, θέλαμε να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας γιατί ήδη ήταν εφαρμοστέος επί 70 χρόνια» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι υποχρεωτική η αναστολή μέχρι και την έφεση σε υποθέσεις που υπάρχει ανασφάλεια αν αυτή η ποινή επικρατήσει και στο Εφετείο.

Τόνισε επίσης πως «Αν δεν στηρίξουμε την Δικαιοσύνη, θα γίνει χάος».

 

 

 

 

Η αναφορά στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…