Θετικά βλέπει η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη το γεγονός ότι πέρασε στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής βουλής η μία από τις δύο τροπολογίες που απαγορεύουν την αναβάθμιση των F-16 ή πώληση νέων μαχητικών στην Τουρκία. Οπως τόνισε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη:

«Είναι μια πάρα πολύ καλή είδηση με την έννοια ότι καταρχήν, όπως ξέρετε, έχει ήδη υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από το Κογκρέσο και τη Γερουσία η οποία απαγορεύει την πώληση των F-35 στην Τουρκία, και δεύτερον, τίθεται πλέον ένα πολύ σοβαρό θέμα για τα F-16 και δεν τίθεται σε λογική τιμών αλλά τίθεται σε λογική πολιτικής.

Δηλαδή, σε ποια Τουρκία, ποια είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας αυτή τη στιγμή και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στον τομέα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κάποιος στην Τουρκία που ως χώρα του ΝΑΤΟ, δεν συμπεριφέρεται καθόλου ως νατοϊκή χώρα αλλά ως μία χώρα η οποία διατηρεί όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία, σε διαφορετικά επίπεδα ανοιχτά, άρα υπάρχει μία τεράστια διχογνωμία η οποία καταγράφεται σήμερα μεταξύ του Κογκρέσου και της εκτελεστικής εξουσίας που είναι το State Department, και οι οποίοι θέλουν να δώσουνε τουλάχιστον, - γιατί τα άλλα δεν μπορούν να τα δώσουν, το ξέρουν – την αναβάθμιση των F-16.

Αυτή είναι μια συζήτηση που έχει αρχίσει, το Κογκρέσο επιδεικνύει μια πάρα πολύ μεγάλη δραστηριότητα, και να σημειώσω εδώ, ότι αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι είναι και από τα δύο κόμματα, και από τους Ρεπουμπλικάνους και από τους Δημοκρατικούς»

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη που προκάλεσε σάλο, η κ. Μπακογιάννη τόνισε:

«Αυτό το οποίο έκανε ο κ. Βερναρδάκης πέραν του ότι ήταν απολύτως χυδαίο, πέραν του ότι ήταν αντιφεμινιστικό, φθηνό, άθλιο, τέλος πάντων δεν έχω λόγια να το περιγράψω, αδίκησε και την ουσία της συζήτησης.

Εχουμε μια διαφωνία, να τη συζητήσουμε, να έχουμε την υγιή αντιπαράθεση της Βουλής.

Αυτό θα πει Δημοκρατία, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, σημαίνει όμως ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, και η αντιπολίτευση να ακούσει τα δικά μας επιχειρήματα...αν θέλει...αν δε θέλει δε πειράζει.

Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται με ύβρεις, δεν μπορεί να γίνεται με χτυπήματα τέτοιου είδους και με χαρακτηρισμούς τέτοιου είδους», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.

Η αναφορά στο πρώτο "στοπ" της Βουλης των ΗΠΑ στην πώληση των F-16 στην Τουρκία εδώ: Η αναφορά σε Βερναρδάκη εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…