«Είναι καιρός να σκεφτούμε το θέμα της πυρηνικής ενέργειας. Δεν είναι σωστό η χώρα μας να έχει μια τόσο αρνητική θέση στο θέμα αυτό χωρίς να γνωρίζει τα συν και τα πλην» τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής Φυσικής, τακτικό μέλος και τέως πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Λουκάς Γ. Χριστοφόρου.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την προοπτική ανάπτυξης και λειτουργίας σταθμών πυρηνικής ενέργειας στη χώρα μας, σημείωσε ότι όλες οι χώρες γύρω μας (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία),προσφεύγουν στην πυρηνική ενέργεια.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πράσινη ενέργεια υπογραμμίζοντας πως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν είναι αρκετές.

«Χρειαζόμαστε τα πυρηνικά. Εμείς, ως Ακαδημία, ως Επιτροπή Ενέργειας, θέλαμε να θέσουμε το θέμα στον ελληνικό λαό. Είναι λυπηρό το ότι δεν μας κάλεσαν ποτέ οι πολιτικοί σε συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοφόρου

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…