«Η έκταση από την περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονία μέχρι τα Τσαϊρια είναι γεμάτη απορρίματα και ξερά χόρτα και πολύ εύκολα καίγονται» επισήμανε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη για το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα ξέσπασαν δύο φωτιές στην περιοχή του οικισμού Ρομά στα Τσαϊρια στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσαμασλής εξήγησε που μπορεί να οφείλεται αυτό το διπλό ξέσπασμα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα με τις κλοπές χαλκού από τους Ρομά.

Τόνισε ότι ο δήμος Θερμαϊκού πέτυχε να έχει εφετειακή απόφαση από τα δικαστήρια της χώρας για διοικητική αποβολή των ανθρώπων που μένουν στον καταυλισμό του Θερμαϊκού – οριστική απόφαση. Επίσης έχουμε αποφάσεις για το γκρέμισμα αυτών των αυθαιρέτων καταυλισμών. Ετσι χαρακτηρίστηκαν και βγήκε και η απόφαση για το γκρέμισμα.

Ηρθε όμως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε ανακοπή της απόφασης αυτής, δεν την καταδίκασε, δεν την ανέτρεψε, ανακοπή έκανε, δηλαδή, με λίγα λόγια, ασφαλιστικά μέτρα μας έκανε μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Οταν βγει και αυτή η απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που πιστεύω κι ελπίζω να ταυτίζεται με την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων, τότε δίνουμε οριστικό τέλος σε αυτόν τον αγώνα», τόνισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…