Νίκος Ταχιάος στον Status: Τέλη του 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης - Θα αποτελεί θρυαλλίδα ανάπτυξης για την πόλη

«Τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει τη βεβαιότητα ότι τέλη του 2023 θα λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης γιατί έχουμε περάσει από πολλές δύσκολες περιστάσεις. Το μεγαλύτερο εμπόδιο – η αδυναμία να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου με έναν βιώσιμο τρόπο – έχει φύγει από μπροστά μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπλιάτκα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο μέσα στον μήνα ξεκινούν οι πολύ βαριές εργασίες κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου. «Ήδη στο μισό του τμήμα (προς την πλευρά της Χαλκέων) πρακτικά έχουν ξεκινήσει. Έχουμε σχεδόν τελειώσει με τις αρχαιολογικές εργασίες», τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, βεβαιώνοντας πως «όχι μόνο θα προχωρήσει η κατασκευή του σταθμού αλλά θα προχωρήσουμε και στην απόλυτη δέσμευση της Αττικό Μετρό να επαναφέρει τις αρχαιότητες και να αποκτήσει η πόλη ένα σταθμό – κόσμημα».

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι το τέλος του μετρό και η παράδοσή του σε λειτουργία αποτελεί μια θρυαλλίδα ανάπτυξης για την πόλη.
Αναφερόμενος στα εργοτάξια σε κεντρικά σημεία της πόλης που πλέον απομακρύνονται τόνισε ο κ. Ταχιάος ότι ταλαιπωρήθηκε μια μερίδα ανθρώπων, σημειώνοντας όμως ότι αυτές οι ιδιοκτησίες θα αλλάξουν πλέον ριζικά και θα αποκτήσουν αξία.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Ταχιάου:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…