«Δεν είναι θέμα υπηρεσιών»  δήλωσε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, για τον όρο «Turkaegean», κάνοντας λόγο για αλαλούμ από τους «υπερπατριώτες».

«Και μόνο η ένοχη αντιμετώπιση στην αρχή ότι δεν είναι θέμα, μετά ότι δεν το αποφάσισε η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά μια ιδιωτική εταιρεία. Μετά μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ευθύνονται οι υπάλληλοι ενώ έχει διαταχθεί που θα βγάλει το πόρισμα εάν ευθύνονται ή όχι. Μετά η συγγνώμη από τον κ. Γεωργιάδη.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αλαλούμ που δείχνει ότι αυτοί οι λεγόμενοι «υπερπατριώτες» ακόμα και για τα στοιχειώδη μιας ισορροπίας, εγώ θα συμφωνήσω ότι το Αιγαίο βρέχει και τουρκικές ακτές, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να θεωρηθεί σε μια διεθνή καταχώρηση στους Financial Times από την Τουρκία, καλώντας τους τουρίστες να επισκεφθούν το τουρκικό Αιγαίο. Εάν είμασταν σε άλλες περιόδους θα είχε πάρει άλλη διάσταση το θέμα. Τη στιγμή όμως που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου αυτό έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική και στρατηγική σημασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δρίτσας μίλησε για υποβάθμιση των ευθυνών από την κυβέρνηση. Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, «η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος έπρεπε και όφειλε να έχει μια εγρήγορση να μην επιτρέψει να αποκτήσει η Τουρκία ουσιώδη αναβάθμιση της επιρροής της στις διεθνείς της σχέσεις».

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…