Υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας τάχθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το περίπλοκο ενεργειακό τοπίο, που έχει διαμορφωθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι εξαιρετικά υπέρ, πάντα ήμουν. Η πυρηνική ενέργεια είναι φτηνή ενέργεια, καθαρή ενέργεια, και σήμερα έχει τεχνολογικές λύσεις πάρα πολύ ασφαλείς. Τώρα θα πουν βέβαια κάποιοι ότι έχουμε σεισμογενή χώρα κλπ, ναι, αυτή είναι η μόνη σοβαρή ένσταση που υπάρχει. Ομως, χώρες πολύ πιο σεισμογενείς από εμάς όπως η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, έχουν πυρηνικά εργοστάσια ή φτιάχνουν πυρηνικά εργοστάσια, η Βουλγαρία δίπλα μας έχει πυρηνικά εργοστάσια. Αν γίνει ατύχημα στη Βουλγαρία δεν θα έρθει ραδιενέργεια στην Ελλάδα; Προφανώς θα έρθει. Νομίζω ότι το θέμα της πυρηνικής ενέργειας το έχουμε πάρει από την αρχή στραβά στην Ελλάδα».

Για το Fuel Pass, ο υπουργός τόνισε ότι «fuel pass θα έχουμε όσο χρειάζεται και όσο αντέχει η τσέπη μας». Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε στο ρεύμα την μεγαλύτερη παρέμβαση στην ΕΕ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που τον φέρουν να χρωστάει μεγάλα χρηματικά ποσά, με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες, ο Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε:

« Εγώ πήρα δάνειο στεγαστικό, το 2007 πρίν γίνω βουλευτής. Το δάνειο το εξυπηρετώ απολύτως εις το ακέραιον, είμαι «πράσινος» δανειολήπτης, έτσι γίνονται τα στεγαστικά δάνεια, πρώτα πληρώνεις για καμιά 25αριά χρόνια τους τόκους, και μετά πληρώνεις για άλλα 15 χρόνια το κεφάλαιο. Αυτό κάνω κι εγώ. Ο Αδωνις δε χρωστάει πολλά χρήματα, χρωστάει το σπίτι του, στην τράπεζα που πήρε το δάνειο πριν γίνει βουλευτής.

Πήρα κι ένα δάνειο ως βουλευτής τον πρώτο χρόνο, την πάτησα, πράγματι πήρα 100 χιλιάδες δάνειο επισκευαστικό με το πολιτικό μου γραφείο αλλά πως το πήρα; Σε ελβετικό φράγκο. Την πάτησα. Το δάνειο αυτό το πληρώνω αυτόματα από την βουλευτική μου αποζημίωση, άρα είναι αδύνατον να έχω χάσει έστω και μία δόση. Μπορώ να έχω χάσει μία δόση εφόσον πληρώνεται αυτόματα; Όχι. Αλλά το ελβετικό φράγκο, όπως ξέρετε, έχει πάει λίγο άσχημα, έχω πληρώσει 100 χιλιάδες, και χρωστάω 105 χιλιάδες.

Για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «δεν θα χρειαστούμε τρίτη Κυριακή. Η ΝΔ στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πάρει αυτοδυναμία. Πιστεύω ότι ο λαός θα μας κρίνει δίκαια. Είμαστε μια κυβέρνηση που έχει έρθει αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σε αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα έχει σταθεί όρθια. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο αυτό».

Απαντώντας στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

«Δε θα σας πω παραμύθια από αυτά που λέμε οι πολιτικοί. Πράγματι, ο μόνος δυνητικός, κυβερνητικός τύπος θα ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ, κανείς άλλος. Για να μην χάνουμε χρόνο. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε ποτέ κυβέρνηση η ΝΔ, ούτε με το ΚΚΕ προφανώς, ούτε με το ΜΕΡΑ25, ούτε με τον Βελόπουλο».

Και απαντώντας στην ερώτηση, αν αυτό θα μπορούσε να γίνει χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, όπως έχει διαμηνύσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός σημείωσε:

«Μπορεί να γίνει πρωθυπουργός άλλος από τον νικητή του πρώτου κόμματος; Κατά τη γνώμη μου όχι είναι η απάντηση. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ένα μικρότερο κόμμα θα έλεγε στον ελληνικό λαό «δεν συμφωνώ με την απόφασή σου». Συνταγματικά μπορεί να γίνεται, έτσι; Δε λέω νομικά, πολιτικά λέω.
Σε όλες τις χώρες που έχουμε συμμαχικές κυβερνήσεις, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος είναι πρωθυπουργός.
Δηλαδή θα πάει ο Ανδρουλάκης θα πει «ο λαός θέλει Μητσοτάκη», αλλά ο Ανδρουλάκης δεν θέλει τι λέει ο λαός; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Η αναφορά στην πυρηνική ενέργεια εδώ: Η αναφορά στα δάνεια εδώ: Η αναφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…