«Εμείς επιδιώκουμε να καταργηθεί ο όρος «Turkaegean», να αφαιρεθεί», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

Έκανε λόγο για παράνομο και αυθαίρετο όρο που, όπως ανέφερε, «ουσιαστικά δημιουργεί σύγχηση στο καταναλωτικό κοινό ότι πρόκειται ενός Αιγαίου που έχει τουρκικά χαρακτηριστικά και αυτό επιδίωκε να κάνει η Τουρκία».

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι υπήρξε καθυστέρηση στις αντιδράσεις η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν παιρνούν μέσα από τις επιτροπές, δεν εγκρίνονται από εμάς. «Είναι εμπορικό σήμα το οποίο επεδίωξε στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία να το κατοχυρώσει. Στην Αμερική απερρίφθει αμέσως, στην Ευρώπη σε ένα εμπορικό κέντρο της Ισπανίας πήρε μια ας πούμε ευρωπαϊκή έγκριση», σημείωσε.

Η κ. Βόζεμπεργκ είναι μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, της Ειδικής Ομάδας για θέματα τουρισμού, αλλά και της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ζήτησα αμέσως με κατεπείγουσα ερώτηση από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. ποια μέτρα θα λάβει. «Αμέσως ως όφειλε η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε», ανέφερε η κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, σημειώνοντας ότι θα ζητηθεί άμεσα η κατάργηση του συγκεκριμένου όρου.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…