Εύσημα της Αννας Διαμαντοπούλου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στις κρίσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία, με τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις στην οικονομία. Η πρώην υπουργός και τέως επίτροπος της ΕΕ, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε τρομερές κρίσεις στη θητεία του και τις αντιμετώπισε καλά – όχι καλά, πολύ καλά για να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί. Και ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει των μεταρρυθμίσεων, ήταν ένα πρόγραμμα που θα έβγαζε τη χώρα μπροστά. Στην κυβέρνησή του, οι υπουργοί δεν αποδείχθηκαν οι μεταρρυθμιστές που τουλάχιστον θα περίμενε κανείς σε μια τέτοια περίοδο μετά την κρίση και με τις ανάγκες που έχει η χώρα.

Θά’λεγα λοιπόν, ότι στην συγκεκριμένη φάση και στη φάση των εκλογών ήταν ο πιο επαρκής, δεν χωράει αμφιβολία. Και τα προβλήματα είναι με το ανθρώπινο δυναμικό της κυβέρνησης σε πολλά υπουργεία, το οποίο δεν μπορεί ή δε θέλει να «σπάσει αυγά» και να προχωρήσει σε τομές οι οποίες είναι απαραίτητες για τη χώρα».

 Οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις γίνονται στις περιόδους της κρίσης γιατί μια χώρα πρέπει να βγει από την κρίση «μεταρρυθμισμένη» να κάνει δηλαδή το επόμενο βήμα επισήμανε η πρώην επίτροπος.

Η κ. Διαμαντοπούλου σχολίασε και το θέμα με τις αντιδράσεις και τα επεισόδια με αφορμή το χτίσιμο της βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας ότι:

«Αυτό με τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ είναι ένα από τα δείγματα βίας.

Είμαστε μια κοινωνία που έχει χαλαρώσει κάθε κανόνα κάθε σεβασμού των δικαιωμάτων».

Η αναφορά στον πρωθυπουργό εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…