Η αποστολή των ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία και η αντικατάστασή τους από τη Γερμανία βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τζαβάρα και του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Αβραμάκη. Οι δύο βουλευτές μίλησαν στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Η Ελλάδα είναι γεωπολιτικά σε μια τέτοια θέση, που της επιτρέπει να ασκεί μια πολυδιάστατη ενεργή πολιτική στα πλαίσια της Ειρήνης και του Διεθνούς Δικαίου», επισήμανε ο κ. Αβραμάκης, σημειώνοντας πως «δεν γίνεται να είμαστε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης». «Αυτό που χρεώνουμε στην κυβέρνηση είναι ότι ενεπλάκη με την αποστολή οπλισμού», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι «δεν ανήκουμε απλώς στη Δύση, αλλά η Δύση μας ανήκει». «Εμείς είμαστε δεσμευμένοι από την ένταξή μας στην Ε.Ε. και σε ΝΑΤΟ» τόνισε και πρόσθεσε: «Στείλαμε όπλα γιατί αυτό απορρέει από τη γενικότερη στάση που έχουμε πάρει ως μέλος δύο βασικών συστημάτων».

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…