Για τα επεισόδια και την έκρυθμη κατάσταση στο ΑΠΘ μίλησε στον Status και στην Εφη Παφίτου, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πάντσιος, και με αφορμή και την σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και με την οποία "φωτογραφίζει" την κυβέρνηση και τις πρυτανικές αρχές ως υπεύθυνους για τα επεισόδια.

"Η κατάσταση στο ΑΠΘ έχει κάποιους συγκεκριμένους υπεύθυνους για όλη αυτή την περίοδο. Βλέπουμε ότι επί πρυτανείας Παπαϊωάννου και από την στιγμή που βγήκε αυτό το Υπουργείο, βλέπουμε ότι με την πολιτική που ασκεί με το να θέλει να φέρει τους αστυνομικούς και τις αστυνομικές δυνάμεις, εντός των πανεπιστημίων, βλέπουμε που οδηγεί και τι προκαλεί", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πάντσιος

"Ευθύνη έχουν και ο πρύτανης ο κ. Παπαϊωάννου αλλά και το υπουργείο Παιδείας" ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για προβοκατόρικες καταστροφές.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

"Καταδικάζουμε την κρατική βία στα πανεπιστήμια"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης καταγγέλει και καταδικάζει τις προβοκατόρικες καταστροφές στις σχολές του ΑΠΘ καθώς και την ασύστολη βία των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων που δεν είχαν καμία σχέση με τα επειδόδια.
Είναι φανερό πως οι καταστροφές στο ΑΠΘ εξυπηρετούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το πολιτικό αδιέξοδο που δημιούργησε με την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.
Ο κύκλος της βίας πρέπει να σταματήσει στο ΑΠΘ. Η ακαδημαϊκή λειτουργία και η νομιμότητα δεν υπηρετούνται με τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε σχολές την ώρα που γίνονται μαθήματα.
Το Υπουργείο Παιδείας και οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ έχουν την ευθύνη για την αναζήτηση μιας λύσης που δεν θα διαλύει το πανεπιστήμιο, θα σέβεται τις αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων και θα επιδιωχθεί χωρίς αυταρχισμό και κλιμάκωση της βίας".

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…