Για προβοκάτσια έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, αναφορικά με τα χθεσινά έκτροπα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους χώρους του campus.

«Τον Ιανουάριο είχαμε κάνει περίπου την ίδια συζήτηση και είχα πει τότε να περιμένουμε και να δείτε ότι όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν θα παίξουν κάνεναν απολύτως ρόλο.

Τώρα ή εγώ είμαι μέσα στους προβοκάτορες και ξέρω τι θα γίνει, ή είμαστε πεισμένοι ότι αυτά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση συνεχώς χειροτερεύουν την κατάσταση.

Να ξέρετε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με άτομα τα οποία καταρχήν ουδεμία σχέση έχουν με το φοιτητικό κίνημα.

Καταστροφή δημόσιας περιουσίας που πραγματοποιούν άτομα ξένα προς το φοιτητικό κίνημα, ακόμη εγώ σας λέω και φοιτητές, αλλά είναι ξένοι προς τη φιλοσοφία του φοιτητικού κινήματος και της δημοκρατικής τάξης σ’ αυτή τη χώρα, είναι απολύτως μα απολύτως καταδικαστέες», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Εκτίμησε ότι αυτές οι εικόνες θα επαναληφθούν γιατί είναι αδιέξοδος οι πολιτικές της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι αυτά τα προβλήματα δεν επιλύονται με τέτοιους τρόπους αλλά με συζήτηση και διάλογο.

Ερωτηθείς, πώς μπορεί τελικά να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη, υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να γίνει με την ενίσχυση της συνεννόησης μέσα στο Πανεπιστήμιο και πως το φοιτητικό κίνημα φρουρεί τον εαυτό του. 

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου τοποθετήθηκε εναντίον της χρήσης ηλεκτρονικής ταυτότητας για την είσοδο στον χώρο του πανεπιστημίου.

Η αναφορά σε προβοκάτορες εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…