Γαργαλιάνος στον Status: Σε ένα μήνα θα γνωρίζουμε εάν τα εμβόλια καλύπτουν την παραλλαγή Όμικρον

Στην παραλλαγή Όμικρον και για τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα γι΄ αυτή αναφέρθηκε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

«Γνωρίζουμε ότι η παραλλαγή έχει πολλές μεταλλάξεις, ότι ξεκίνησε από την Αφρική και πως έχουν αναφερθεί περιστατικά με ήπιες νοσήσεις κυρίως σε νέους ανθρώπους», σημείωσε.

Ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε ότι χρειάζονται μελέτες εργαστηριακές και πληθυσμιακές. «Προτού έχουμε εργαστηριακές μελέτες για το τι κάνει αυτή η παραλλαγή και προτού έχουμε πραγματικά δεδομένα, πραγματικού κόσμου, δηλαδή αν έχουμε περισσότερες νοσηλείες, θανάτους, θα πρέπει να περιμένουμε», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Όπως σημείωσε ο κ. Γαργαλιάνος «μπορεί σε όλη την Ευρώπη να έχουμε ήδη είσοδο της παραλλαγής Όμικρον. «Καλά είναι τα μέτρα των περιορισμών, αλλά τα μέτρα τα βασικά παγκοσμίως είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες» υπογράμμισε ο κ. Γαργαλιάνος, ο οποίος τάχθηκε κατά του lockdown αυτή τη στιγμή. Σημείωσε επίσης ότι σε ένα μήνα θα γνωρίζουμε εάν τα εμβόλια καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…