ΗΧΗΤΙΚΟ - Ταχιάος στον Status: "Ανοίγει μέχρι τα Χριστούγεννα η οδός Βενιζέλου"

Το άνοιγμα της οδού Βενιζέλου για τα αυτοκίνητα, μέχρι τα Χριστούγεννα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στον Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη.

«Η Βενιζέλου θα ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα, δηλαδή θα επιτρέπεται η διαμπερής κίνηση της Βενιζέλου, διότι αυτό που πρέπει να κατασκευαστεί τώρα είναι η πλάκα της νότιας εισόδου, δηλαδή, αν θέλετε η οροφή της εισόδου του σταθμού. Αυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο. Υπολογίζουμε πως επίσης μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αποκατασταθεί και η Εγνατία στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται πλέον η παράκαμψη η οποία γίνεται εκεί πέρα».

Ο κ. Ταχιάος ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για την προσωρινή απομάκρυνση των ευρημάτων, όπως αυτές έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

«Είναι μια πολύ λεπτή δουλειά, στο μεγαλύτερο της μέρος γίνεται με χειρονακτικό τρόπο», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Ταχιάος τα αρχαία που θα αποσπαστούν θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο που έχει κατασκευάσει η Αττικό Μετρό στο Καλοχώρι.

Ερωτηθείς για τις προσφυγές ο κ. Ταχιάος τόνισε πως «η απόφαση είναι πάρα πολύ καλά οπλισμένη επιστημονικά ώστε να μπορέσει να έχει τύχη οποιαδήποτε προσβολή της».

Ακούστε εδώ


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…