Ευγενίδης στον Status: "Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα"

Την προσωρινή αναστολή διάθεσης self test στους πολίτες αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά τις ανακοινώσεις του κ. Σκέρτσου για την διάθεση τους μέσα από άλλα κανάλια διανομής.

Την έντονη αντίδραση του, εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Διονύσης Ευγενίδης μιλώντας στον Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη.

«Είχαμε μια συμφωνία η οποία έλεγε ότι θα βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή με τον δικό μας τρόπο , που μας ζητήθηκε δηλαδή να μοιράσουμε τα self test δωρεάν στους πολίτες. Μιλάμε για 20.000.000 self test, τα οποία η διάθεση τους θα γινότανε Απρίλιο και Μάιο, άλλαξε από 6 Απριλίου μέχρι 6 Ιουνίου και μαθαίνουμε ότι θα πάρει παράταση δύο εβδομάδες.

Εκεί που ήμασταν στην παράταση της συμφωνίας αυτής για την διάθεση των self test και για την κάλυψη του κόσμου, έρχονται οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Σκέρτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναζητά άλλα κανάλια διανομής»

«Με άλλα λόγια μας λέει ότι εμείς σας χρησιμοποιήσουμε», ανέφερε ο κ. Ευγενίδης

«Μετά από αυτές τις δηλώσεις του κ. Σκέρτσου που εμείς τις θεωρούμε προσβλητικές για το σύνολο του κλάδου των φαρμακοποιών ο Φαρμακευτικός σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διάθεσης self test.

Δεν είναι οικονομικό το θέμα, όταν βρίσκεσαι στη μέση μια πανδημίας, οπωσδήποτε κοιτάς όπως μπορείς να βοηθήσεις και το κάναμε, όπως το κάναμε και με τα εμβόλια έτσι το κάναμε και με το self test και το κάναμε με τα self test για πάνω από δύο μήνες", τόνισε.

Ερωτηθείς για το πώς θα γίνεται από εδώ και πέρα η διάθεση, είπε: «Αυτό πρέπει να το ρωτήσουμε στον Κ. Σκέρτσο που ελαφρά τη καρδία βγαίνει και δηλώνει τον κρυφό του πόθο να δώσει ορισμένα πράγματα στα σούπερ μάρκετ», ανέφερε

Εκείνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι τα προϊόντα αυτά έχουν ένδειξη ιατροτεχνολογικού προϊόντος.

Είναι θέμα μιας υπερηφάνειας την οποία έχουμε και σαν άνθρωποι αλλά και σαν εργαζόμενοι φαρμακοποιοί σαν πτυχιούχοι επιστήμονες η οποία δεν επιδέχεται τον κάθε υπουργό να βγαίνει και να λέει  να μας εκβιάζει.", είπε ο κ. Ευγενίδης. 

"Αποφασίσαμε προσωρινή αναστολή της διάθεσης για να δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

"Θα πρέπει να υπάρξει μια καινούρια συμφωνία", τόνισε. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να γίνει επίταξη. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις στα μούτρα μια ολόκληρη επαγγελματική τάξη", δήλωσε αγανακτισμένος.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…