ΗΧΗΤΙΚΟ - Εξαδάκτυλος: "Θα έχουμε και 4ο κύμα και μέτρα εάν δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν οι 60 και άνω"

«Θα έχουμε 4ο κύμα νέες μεταλλάξεις του ιού, εάν δεν εμβολιαστούμε», προειδοποίησε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον Status 107.7.

Πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο εμβολιασμού της τάξης του 75-80%. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στις ηλικίες άνω των 60 έχουμε ένα ποσοστό 35% το οποίο δεν έχει σπεύσει να εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ανοικτά από τις αρχές Ιανουαρίου και αν αυτό το 35% δεν σπεύσει να εμβολιαστεί δεν θα φτάσουμε το 75% που θέλουμε.

«Πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι κοινωνική τους υποχρέωση να το πράξουν αυτό. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να το αντιληφθούν».

Αν δεν γίνει αυτό είπε, «θα φθάσουμε σε μια επώδυνη συζήτηση να μιλούμε για εμβολιασμό παιδιών τα οποία ξέρουμε καλά ότι δεν κινδυνεύουν από τη νόσο και δεν θα φτάσουμε στο επιθυμητό ποσοστό».

Δεν απέκλεισε νέα μέτρα. «Θα έχουμε 4ο κύμα, θα έχουμε την πιθανότητα ανάπτυξης μεταλλάξεων οι οποίες ενδεχομένως να κυριαρχήσουν και να αλλάξουν το όλο τοπίο και η προσπάθεια  θα υπονομευθεί πολύ σοβαρά. Τώρα εάν σε εκείνη τη φάση θα ακολουθήσουμε προληπτικά μέτρα η αν θα κινούνται μόνο οι εμβολιασμένοι είναι πολιτική απόφαση και απόφαση της ίδιας της κοινωνίας».

«Πολλά από τα μέτρα που έχουμε αυτή τη στιγμή, εάν είχαμε πληθυσμό μόνο εμβολιασμένων ή μάλλον για τους εμβολιασμένους δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν υπάρχει λόγος όταν οι εμβολιασμένοι βρίσκονται μεταξύ τους να φορούν μάσκα. Δεν υπάρχει κανένα νόημα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Εξαδάκτυλου στον Status 107.7

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…