ΗΧΗΤΙΚΟ - Χρ. Κώνστας: "Τα λεφτά έρχονται και οι επενδυτές τρέχουν να πάρουν θέση"

«Αλλάζει η οικονομία με θεαματικό τρόπο», τόνισε μιλώντας στον Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο δημοσιογράφος Χρήστος Κώνστας, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις για τις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ.

«Υπάρχουν περιοχές που ανεβαίνουν πολύ οι αντικειμενικές αξίες, υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας που για πολλά χρόνια είχαν μείνει παγωμένες οι τιμές τους επίτηδες για λόγους κοινωνικής πολιτικής και τώρα αναβαθμίζονται λόγω του Airbnb», ανέφερε.

Επιπλέον, «υπάρχουν 13.000 ζώνες που ήταν εκτός σχεδίου και αυτές μπαίνουν τώρα στο σχέδιο, άρα η αντικειμενική τους αξία αυξάνεται θεαματικά και έτσι θα συνεισφέρουν στον κορβανά έτσι ώστε οι υπόλοιποι με τη μείωση που θα γίνει να πληρώνουν λιγότερο και όλοι μαζί να προσφέρουν τα ίδια λεφτά».

Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας μετά την πανδημία, ο κ. Κώνστας, δήλωσε: «Ξοδέψαμε πολλά λεφτά περίπου 40 δις. ευρώ», είπε. Η κυβέρνηση έδωσε λεφτά σε όλους τους κλάδους και τους τομείς της οικονομίας. Έδωσε λεφτά ώστε ισόρροπα να υπάρχει ισόρροπη πτώση και μετά να έρθει η άνοδος».

«Πέσαμε πολύ αλλά πέσαμε ομαλά», υπογράμμισε.

«Τα λεφτά έρχονται, περίπου 72 δις, μαζί με το ΕΣΠΑ και οι επενδυτές τρέχουν να πάρουν θέση και αυτό το γνωρίζω μέσα από το ρεπορτάζ», ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κώνστα στον Status 107.7

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…