Για «αλόγιστες, ανεύθυνες, αντικοινωνικές συμπεριφορές» έκανε λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλώντας στον Status FM, Νίκος Παπαϊωάννου με αφορμή τα κορωνοπάρτι, που διοργανώνονται τις τελευταίες εβδομάδες κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο χώρο του ΑΠΘ.


«Εκείνο που διαπιστώνουμε μέσα από την εταιρεία φύλαξης, η οποία είναι στο πανεπιστήμιο είναι ότι στις 6-7 η ώρα το απόγευμα κυκλοφορούν μέσα στο πανεπιστήμιο 15-20 φοιτητές. Μετά τις 23:30-12:00 την νύχτα συρρέουν από όλη την πόλη».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, από τις 6 το απόγευμα η Αστυνομία είναι ενήμερη αλλά δεν εμφανίζεται. Ερωτηθείς σχετικά για το τί απαντά η Αστυνομία σημείωσε ότι «μας λένε ότι θα ενημερώσουμε».

«Δεν είμαστε εμείς που θα προτείνουμε στις αρμόδιες αρχές τον τρόπο που θα δράσουν. Στα περίπτερα που είναι έξω από τα πανεπιστήμια και είναι γεμάτα με κόσμο δεν υπάρχει ούτε ένας έλεγχος. Συζητάμε για παραβίαση των υγειονομικών όρων, αυτό είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου.


Μάλιστα, τόνισε ότι έχουν τοποθετηθεί ειδικά εμπόδια με τσιμέντο στις εισόδους έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος στο εσωτερικό του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, το περασμένο Σάββατο ένα αυτοκίνητο πιθανόν Ρομά έσπασε τα εμπόδια και μπήκε στον χώρο του πανεπιστημίου, ενώ πριν από 20 ημέρες ένα φορτηγό με ποτά μπήκε στο Πανεπιστήμιο αλλά ο οδηγός συνελήφθη.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…