ΗΧΗΤΙΚΟ -Παναγιωτίδης: Δεν θέλουμε κανένας συνάνθρωπος μας να αποθαρρυνθεί να κάνει εμβόλιο. Τα περιστατικά θρόμβωσης είναι 5 σε περίπου 1 εκατ. εμβολιασμούς

Να μην αποθαρρύνονται  και να πηγαίνουν να εμβολιαστούν, παρά τα περιστατικά θρομβώσεων, κάλεσε τους πολίτες, ο Δρ. Χρήστος Παναγιωτίδης, καθηγητής Kυτταρικής & Mοριακής Bιολογίας, Tομέας Φαρμακογνωσίας/Φαρμακολογίας, Tμήμα Φαρμακευτικής, ΑΠΘ.

Μιλώντας στον Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε πως “κάθε φάρμακο των εμβολίων συμπεριλαμβανομένων έχει κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Το καλό που έχουμε με τα εμβόλια είναι ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες εμφανίζονται σε πάρα πολύ μικρά ποσοστά.

Γύρω στο 1 εκατ. συνάνθρωποι μας εμβολιάστηκαν με Astra Zeneca και εμφανίστηκαν 5 θρομβώσεις. Στον τύπο έχουν εμφανιστεί σαν να είναι 5.000”.

Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό, τόνισε πως “θα είναι η απόδειξη ότι είμαστε εμβολιασμένοι, άρα δεν είμαστε εργοστάσια παραγωγής ιού”.

“Είναι τραγικό που κατέληξε ένας συνάνθρωπος μας”, είπε ο κ. Παναγιωτίδης. “Πρέπει εμείς να δούμε αν η αιτία για το θρόμβωση είναι το εμβόλιο ή αν αυτό θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς. Οι πιό πολλές περιπτώσεις είναι αντιμετωπίσημες”.

Αναφερόμενος στη σύσταση να μην εμβολιάζονται γυναίκες 30-50 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ο κ. Παναγιωτίδης, είπε πως “δεν θέλουμε κανένας συνάνθρωπος μας να αποθαρρυνθεί και να μην κάνει το εμβόλιο επειδή φοβάται κάτι. Επομένως αν κάποιος φοβάται, θα του δοθούν κι άλλες λύσεις".

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…