ΗΧΗΤΙΚΟ - Τόσκας στον Status: Ο Χρυσοχοΐδης να στρέψει τις προσπάθειες στις συμμορίες και όχι στις πλατείες

“Οι εγκληματικές συμμορίες προσπαθούν να κάνουν ανακατανομή του ρόλου, των περιοχών και των κερδών τους”, δήλωσε ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Status FM και στον Δημήτρη Βενιέρη.

“Αυτή τη στιγμή προσπαθούν οι διάφορες συμμορίες να ανακατανείμουν το ρόλο τους, τις περιοχές τους, τα κέρδη τους. Εάν αυτοί δεν χτυπηθούν όσο είναι νωρίς, ο κίνδυνος που υπάρχει, είναι να επεκταθεί ο ρόλος αυτών των συμμοριών και να ελέγχουν το μαγαζάκι κάτω από το σπίτι σας, δηλαδή υπάρχει να δούμε σκηνές αυτά που βλέπουμε σε άλλες χώρες.

Αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος, γιατί μετά δεν θα μαζεύεται το πράγμα και γι αυτό θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, ο κ. Χρυσοχοίδης να κατευθύνει όλες τις προσπάθειες εκεί και όχι στις πλατείες”, ανέφερε.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως “ο αστυνομικός δεν είναι ευνουχισμένος απο τους κανονισμούς”. Και πρόσθεσε “εγώ είχα δώσει την εντολή να είναι όσο πιό σκληροί γίνεται στο σκληρό έγκλημα αλλά όσο πιό ευγενικοί γίνεται απέναντι στον πολίτη και στον μικροπαραβάτη.

Δεν είχα πει ποτε πηγαίνετε να νουθετήσετε αυτόν που κρατάει όπλο. Εγώ είχα δώσει πολύ σκληρές εντολές απέναντι σε αυτόν που κρατάει όπλο”. 

Όπως τόνισε ο κ. Τόσκας το πλαίσιο για τη δράση των αστυνομικών είναι αρκετό. 

“Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να γίνουμε Τέξας εδώ πέρα και να πυροβολούμε όποιον περνάει με κόκκινο. Το μεγάλο έγκλημα έχει σχέση με τα ναρκωτικά και τις οικονομικές δραστηριότητες

Είναι σε συγκεκριμένες περιοχές, σε συγκεκριμένα νησιά, τα ξέρει όλος ο κόσμος και εκεί πρέπει να στραφούν οι προσπάθειες, κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τόσκα στον Status 107.7

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…