"Πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα για να μην έχουμε ανατροπές", τόνισε μιλώντας στον Status FM o πρόεδρος του Pανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε 5.000 ανθρώπους που νοσηλεύονται με Covid, κι άλλες τόσες οικογένειες που αγωνιούν στο σπίτι. Έχουμε μια κοινωνία σκασμένη που βγαίνει προς πάσα κατεύθυνση", είπε. "Αν συναντηθούν δύο πλήρως εμβολιασμένοι άγνωστοι είναι απειροελάχιστος ο κίνδυνος. Πρέπει όμως να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος", τόνισε. "Τα γυμναστήρια είναι πολύ καιρό κλειστά, αλλά πρόκειται για κλειστούς χώρους, όπου τα σταγονίδια λόγω της άσκησης είναι πολλά λόγω της άθλησης, και γι αυτό υπάρχει δυσκολία. Αντιλαμβανόμαστε την πίεση από τους ανθρώπους που είναι κλειστοί και από εκείνους που θέλουν να αθληθούν. Κι έτσι προτείναμε να μπορούν σε αυτούς τους χώρους να μπουν μόνο οι εμβολιασμένοι", διευκρίνησε. "Το φθινόπωρο ο αριθμός των εμβολιασμένων θα προστατεύει και τους λίγους ανεμβολίαστους και θα μπορούμε να μπούμε σε μια πραγματικότητα χωρίς μάσκες. Πρέπει να κάνουμε το άψογο σύστημά μας περισσότερο έμψυχο, να ενισχυθεί ο ανθρώπινος παράγοντας", είπε ο κ. Εξαδάχτυλος.

 

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…