"Η περίπτωση αφορά τον δια νόμου υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών", εξήγησε ο δικηγόρος Μπάμπης Αποστολίδης μιλώντας στον Status fm 107,7, σχετικά με την χτεσινή απόφαση του ΣτΕ που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που υπέστησαν αποδεδειγμένες βλάβες που οφείλονται αιτιωδώς σε εμβόλιο να διεκδικήσουν αποζημίωση από το δημόσιο.

Η απόφαση δεν δημιουργεί επουδενί δεδικασμένο, δήλωσε κατηγορηματικά ο επιφανής νομικός. Είναι σχεδόν απίθανο με τα σημερινά δεδομένα κατά 95% να αποδειχθεί ευθύνη του δημοσίου στην περίπτωση του Covid γιατί ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Αν βλέπαμε τις πιθανές παρενέργειες σε κοινά φάρμακα που δίνονται χωρίς συνταγογράφηση δεν θα τα έπαιρνε κανείς, δήλωσε. Έχουμε φτάσει να μην πεθαίνουμε από την ηλικία αλλά από σφάλματα των γιατρών, δήλωσε σχετικά με μια τάση απόδοσης νομικών ευθυνών σε γιατρούς από πολίτες για ίδιον όφελος.

Σχετικά με τον ευρωπαικό νόμο που αφαιρεί την ευθύνη από τις εταιρίες ανάπτυξης εμβολίων από τυχόν παρενέργειες δήλωσε πως έχει να κάνει με την ερμηνεία που θα δώσει το δικαστήριο στον νόμο και μπορεί να εκπέσει καθώς πρόκειται για συμφωνία που υπογράφει μια εταιρία ερήμην των πολιτών. 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…