Με αφορμή το άνοιγμα της εκπαίδευσης ο υφυπουργός Παιδείας Εντεταλμένος για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος μίλησε στον Status FM, δεδομένης ωστόσο της εξειδίκευσής του στις Διεθνείς Σχέσεις δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τα ελληνοτουρκικά και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και έχοντας αρνητικό self test επέστρεψαν σήμερα στα θρανία οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και εκπαιδευτικοί, έπειτα από αρκετούς μήνες τηλεκπαίδευσης.

"Συνήθως αυτά τα πράγματα θέλουν μια δυο μέρες να συνηθίσει ο κόσμος", δήλωσε στον Status FM o υφυπουργός παιδείας αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος. "Επειδή έχουμε νέα όπλα στα χέρια μας όπως ο εμβολιασμός και τα self test μπορούμε να προχωρήσουμε με περισσότερη σιγουριά", είπε.
"Οι φοιτητές είναι λίγο διαφορετική περίπτωση γιατί είναι δύσκολο ένα μήνα πριν την εξεταστική να τους πούμε να τρέξουν να νοικιάσουν σπίτι, οπότε όποια απόφαση θα γίνει για όλο το εξάμηνο. Υπάρχουν τομείς της πανεπιστημιακής ζωής που αρχίζουν σήμερα, όπως η πρακτική άσκηση που αφορά 40-45.000 άτομα και την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν οι κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις που φορούν 167.000 άτομα. Μπορεί να μη αρχίζουν πλήρως οι ακαδημαικές δραστηριότητες άλλα ξεκινούν πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις που αφορούν τους επί πτυχίω φοιτητές για να μη χάσουν τον χρόνο", τόνισε.
"Έχουμε τεράστια εμπειρία στη διεξαγωγή εξετάσεων, είναι ένα σύστημα αυστηρό μεν αλλά ένα σύστημα που δεν γίνονται χατίρια και ξέρουμε πώς λειτουργεί', είπε σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων.
"Τα θέματα μπαίνουν κανονικά, τόνισε ο κ. Συρίγος. Τα παιδιά στο πρώτο, δεύτερο τρίτο έτος έχουν να καλύψουν πολλά κενά, η επόμενη χρονιά θα έχει δυσκολίες αντικειμενικά αλλά θα τις ξεπεράσουμε. Στον σχεδιασμό στης επόμενης περιόδου μετατίθενται οι σκέψεις για νωρίτερο άνοιγμα της εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν τα κενά", εξήγησε.

Σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, ως καθηγητής διεθνών Σχέσεων ο Άγγελος Συρίγος τόνισε:
Η Τουρκία είναι σε ιδιόρρυθμη κατάσταση γιατί δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό της με τις ΗΠΑ, μιλούσε μια φορά στις 10 μέρες ο Ερντογάν και λυνόταν κάποια θέματα με προσωπικό τρόπο. Τώρα μίλησαν μια φορά μετά από 4 μήνες και ο Μπάιντεν του είπε ότι θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.Οι δηλώσεις Ερντογάν για το Ισραήλ είναι ενδεικτικές του τρόπου που λειτουργεί ο Ερντογάν. Τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες να τα βρει η χώρα του με το Ισραήλ, τόνισε ο Άγγελος Συρίγος. Υπολογίζεις διάφορα πράγματα όταν κάνεις μια τέτοια αγορά σχολίασε σχετικά με την αγορά φρεγατών, είναι και πολιτική απόφαση τόνισε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε 4-5 χρόνια, ο κίνδυνος από την Τουρκία είναι άμεσος. "Πρέπει να μελετήσουμε τι μας δίνουν να καλύψουμε το κενό στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι να παραλάβουμε τις φρεγάτες", υπογράμμισε.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…