«Αισθάνομαι τιμή που ανήκω σ’ αυτό το κόμμα, δεν υπάρχει σοβαρή μεταρρύθμιση στην Ελλάδα που να μην έχει γίνει από εμάς», υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος  με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 46 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη.

«Είναι μια μέρα που θυμόμαστε αυτά αλλά και που θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι μ’ αυτά δεν υπάρχει μέλλον. Δεν είμαστε νοσταλγοί (…)» είπε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε όσον αφορά τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στράφηκαν σε άλλο κόμμα: «Εγώ την έννοια της επιστροφής την έχω διαγράψει. Την έχω διαγράψει από το σκεπτικό μου. Και τη λέξη επιστροφή την έχω διαγράψει. Τι επιστροφή; Όταν κάποιος επί 10 χρόνια ψηφίζει κάτι άλλο, γιατί πρέπει να επιστρέψει; Είναι ξένος πια».

«Δεν υπάρχουν επιστροφές. Υπάρχουν 11 εκατομμύρια Ελληνες πολίτες, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία έχουν δικαίωμα ψήφου, κι εσύ προσδοκάς να πάρεις ένα μεγάλο ποσοστό – σε ανοιχτά νερά κινείσαι. Οσοι πήγαν στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να επιστρέψουν.

 Δεν υπάρχει η έννοια της επιστροφής. Δεν είναι δικοί μας οι ψηφοφόροι, δεν είναι ιδιοκτησία μας. Είναι πολίτες που μετακινήθηκαν. Δεν βλέπουν σ’ εμάς. Ολους τους πολίτες πρέπει να  διεκδικήσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μιλάμε για δάνειες ψήφους που πρέπει να γυρίσουν.

 Μιλάμε για πολίτες που έχουν κάνει άλλες επιλογές από αυτούς που τους προτείνουμε εμείς, και για να κερδίσουμε πια, ποσοστά μεγάλου κόμματος, πρέπει κάτι να λέμε που να μετράει τόσο σοβαρά ώστε ο άλλος να σε ψηφίσει – Με τη νοσταλγία φτιάχνεις τραγούδια, όχι πολιτικά κόμματα», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές που θα κάνουμε, που θα προτείνουμε να είναι πειστικές, τα στελέχη μας να είναι πειστικά, η σχέση μας με τον κόσμο να μην είναι μπερδεμένη, άλλα τη μια μέρα, άλλα την άλλη μέρα, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα. Όταν έχεις 8% και στις δημοσκοπήσεις 6% , δεν τα έχεις κάνει».

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…