«Είναι η μοναδική λύση, πρέπει να σωθεί αυτό το μοναδικό εύρημα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη , αναφορικά με την προσφυγή στο ΣτΕ της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας για το θέμα της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στο σταθμό μετρό Βενιζέλου, η κ. Μαρία Παναγιωτίδου – Κεσίσογλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και Καθηγήτρια της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εμείς είμαστε επιστημονική εταιρεία, οι στόχοι μας είναι καθαρά επιστημονικοί, οι στόχοι μας είναι η διάσωση των μνημείων και δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε γιατί πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα.  Είχε βρεθεί λύση διότι πραγματικά είναι μεγάλο το έργο που πρέπει να γίνει , αλλά υπάρχει λύση και είχε αρχίσει να δρομολογείται , να σωθούν και τα αρχαία, και να περάσει το μετρό.

Και υπάρχει αυτή η λύση. Υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Γιατί ξαφνικά σταμάτησε από την πολιτεία, δεν μπορώ να καταλάβω. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο που θα χάσει το χαρακτήρα του, την αυθεντικότητά του» τόνισε η κ. Παναγιωτίδου – Κεσίσογλου.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…