«Αυτός το κρίνει, εγώ δεν θα αποχωρούσα. Αλλά αυτός το κρίνει, έχει συνήγορο, δύο συνηγόρους, αυτό επέλεξαν να κάνουν, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά του εφόσον ένιωσε ότι περιστέλλονται τα δικαιώματά του», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφορικά με την αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη σκευωρία της Novartis.

«Εγώ δεν θα αποχωρούσα γιατί είμαι της μεταρρυθμιστικής λογικής κάθεσαι και δίνεις τη μάχη σου μέχρις εσχάτων, ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον συνήγορό του επέλεξαν αλλιώς αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει, σας παρέθεσα μία σειρά γεγονότων, με τα οποία προσπαθώ να ερμηνεύσω την αντίδραση του κ. Παπαγγελόπουλου.  

Δηλαδή, σωρεία αιτημάτων του κ. Παπαγγελόπουλου έπεσαν στο κενό από την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, σε σημείο που πραγματικά αισθάνθηκε, και δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, ότι περιστέλλονται τα υπερασπιστικά του δικαιώματα».

Αναφορικά με τον διάλογο Παππά-Μιωνή ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε: «Κατά την άποψή μου είναι μία άστοχη ενέργεια του Νίκου Παππά, καταρχάς δεν συνδιαλέγεσαι με έναν άνθρωπο σαν τον Μιωνή επί τόσην ώρα, συζητώντας για θέματα τα οποία έχουν μία δημόσια διάσταση. Αυτό είναι το ένα κατά τη γνώμη μου. Το δεύτερο, θα πω και το εξής: αυτού του τύπου οι εκφράσεις του Νίκου Παππά «κοριτσάκι μου κάνεις – ράνεις» δε με βρίσκουν σύμφωνο, με την έννοια ότι μιλάς για έναν θεσμικό λειτουργό. Και δε νομίζω ότι συνάδει, ως υπουργός να μιλάς για έναν θεσμικό λειτουργό με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό όμως, δηλαδή το αισθητικό και το ηθικό κομμάτι της ιστορίας, δεν πρέπει να συσκοτίσει το πολιτικό. Αν είχε διαπράξει ατόπημα πολιτικό, αν είχε πει κάτι, αν είχε διαμορφώσει μία εικόνα εσφαλμένη, επιβαρυντική, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε για την πολιτική του αυτή πράξη, να υπάρξει μια πολιτική απάντηση. Εδώ δεν έχουμε τέτοιο πράγμα».

Σας είπα ποια είναι τα λάθη του κατά την άποψή μου.

Ένα, δεν συζητάς με τον Μιωνή τέτοιου είδους θέματα, δεύτερον, αυτού του είδους οι εκφράσεις «το μαγαζί», «κοριτσάκι» κλπ , συνιστούν κατά τη γνώμη μου θεσμική απρέπεια. Ζήτησε συγνώμη, έκλεισε το θέμα.

Εάν υπήρχε πολιτικό ζήτημα, θα το είχαμε θέσει συλλήβδην. Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα», δήλωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Η αναφορά στην απόφαση αποχώρησης Παπαγγελόπουλου : Η αναφορά στον διάλογο Παππά – Μιωνή: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…