ΗΧΗΤΙΚΟ Νίκος Δένδιας στον Status 107,7: Το ρεύμα του αριστερού και του ακροδεξιού λαϊκισμού απειλεί να εκτροχιάσει την Ευρωπαϊκή πορεία

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σωρεία απειλών και μαι σειρά σημαντικών επιλογών, που πρέπει να κάνει για το μέλλον. Όλες οι λαϊκιστικές δυνάμεις, ενώ θέτουν υπαρκτά ερωτήματα, δίνουν τελείως λάθος απαντήσεις» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

«Δημιουργείται ένα ρεύμα «φοβάμαι» στην Ευρώπη, κυρίως από τον ακροδεξιό λαϊκισμό με υπαρκτό και τον αριστερό λαϊκισμό, ο οποίος κινδυνεύει να εκτροχιάσει την Ευρωπαϊκή πορεία», σημείωσε.

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας ο Νίκος Δένδιας είπε: «Ήμουν ο τελευταίος Υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε τη Μόσχα πριν από την εισβολή. Είχα πάει να συναντήσω τον Λαβρόφ για να του ζητήσω την προστασία της Ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης, η οποία πλέον δεν υφίσταται. Η Ελλάδα είχε μια βασική επιλογή μετά την εισβολή: είτε να σταθεί στην επιλογή της πάγιας εξωτερικής πολιτικής της προστασίας των συνόρων επί τη βάση των καταστατικών αρχών του ΟΗΕ είτε να αρχίσει να σχετικοποιεί την ίδια την αρχή στην οποία βασίζεται η ύπαρξή της. Το δεύτερο δεν υπήρξε για εμάς επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι μπορούμε σε αυτό τον πλανήτη να πει ότι νομιμοποιήσουμε εισβολή».


Για το ενδεχόμενο εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ ο Νίκος Δένδιας είπε: «Έχω δουλέψει με τη διοίκηση Τραμπ, ο Μάικ Πομπέο ήταν την περασμένη εβδομάδα ξανά στην Αθήνα, ήταν ένας εξαιρετικά σημαντικός Υπουργός και εξαιρετικά φιλικός προς τις θέσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα διαχρονικά δουλεύει με όλο το σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες».


Σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Όσοι λένε ότι η Ελλάδα χαλάει χρήματα, το πώς τα χαλάει είναι μια άλλη επί μέρους συζήτηση – αυτό το επιλέγουν τα επιτελεία, θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα βασικό επιχείρημα: Αν η Ελλάδα είναι άοπλη, η Τουρκία θα τη σεβαστεί; Εάν μου πουν ναι, κι εγώ προτιμώ σχολεία και νοσοκομεία.
Σχετικά με τους εξοπλισμούς που κάποιοι ισχυρίζονται ότι στέλνονται στην Ουκρανία ο Νίκος Δένδιας είπε: «Ούτε κατ’ ελάχιστο έχουν μετακινηθεί οπλικά συστήματα από τα νησιά χωρίς να έχουν αντικατασταθεί με καλύτερα. Τι δώσαμε; Καλύτερα να λέμε τι πουλήσαμε και όχι στην Ουκρανία. Πουλήσαμε στις ΗΠΑ και την Τσεχία. Η Ελλάδα μεταβίβασε 65 κοντέινερς και αυτά πωλήθηκαν στην Τσεχία. Των οποίων η λήξη ήταν πολύ κοντά και η Ελλάδα θα χάλαγε άλλα 100 εκατομύρια για την καταστροφή τους, αφού θα είχαν λήξει. Για την Ελλάδα η πώληση αποτέλεσε μια πολύ θετική εξέλιξη».

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…