Στο…αμήν έχουν φτάσει πολλοί κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης αφού οι διαρρήξεις στα σπίτια τους ακόμη και όταν οι ίδιοι βρίσκονται μέσα είναι καθημερινό φαινόμενο.
Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που ανάγκασε τους κατοίκους του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη να λάβουν οι ίδιοι δράση.

Συγκεντρώνουν διαδικτυακά υπογραφές ζητώντας μεταξύ άλλων: να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα και να τοποθετηθούν κάμερες σε δημόσιους χώρους, καθώς τα περιστατικά είναι πολλά.
Μάλιστα μέσα σε 20 ημέρες από την έναρξη συλλογής υπογραφών έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 670.
««Δεν νιώθουμε ασφαλείς και ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι άνθρωποι που μπορεί να ζουν μόνοι τους νιώθουν απόλυτη ανασφάλεια. Και τα παιδιά μας που είναι περίπου 20 ετών νιώθουν και αυτά ανασφάλεια. Οι κλέφτες είναι οργανωμένοι. Έρχονται με ασύρματους τύπου γουόκι τόκι, με στολές, γάντια, μάσκες και δεν φοβούνται τίποτα. Σε ένα σπίτι είχαν μπει μέσα, εμείς τους καταλάβαμε, μαζευτήκαμε απ έξω τους φωνάζαμε αλλά δεν ίδρωνε το αυτί τους, ούτε όταν μιλήσαμε με την αστυνομία. Μάλιστα οι αστυνομικοί άργησαν γιατί δεν μπορούσαν να βρουν πού είναι το σπίτι», εξήγησε στον Status 107,7 και στην εκπομπή Τάδε Έφη…Άρης ο κ. Άγγελος το σπίτι του οποίου λήστεψαν πάνω από δύο φορές.
«Αυτοί λειτουργούν σε επίπεδο business model, δηλαδή όπως εμείς έχουμε καθημερινά τις δουλειές μας, έτσι κι αυτοί έχουν τις ληστείες ως δουλειά», συμπλήρωσε.
Ακούστε όλη τη μαρτυρία εδώ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…