Στη Χαλκιδική θα μεταβούν οκτώ ασθενοφόρα με τα πληρώματά τους από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ενόψει του καλοκαιριού και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Status 107,7 και στην εκπομπή Τάδε Έφη…Άρης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Κοσμάς Τερζίδης, «η Θεσσαλονίκη διαθέτει 20 ασθενοφόρα και με τα οκτώ που θα φύγουν στη Χαλκιδική, πλέον θα έχει στη διάθεσή της μόνο 12».


«Δεν καταλαβαίνουμε με πιο σκεπτικό πήραν οι κυβερνώντες αυτή την απόφαση. Δεν υπολογίζουν το κενό που θα μείνει στη Θεσσαλονίκη και πόσο επικίνδυνο είναι για τις ανθρώπινες ζωές. Την τελευταία πενταετία στη Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη”, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «στη μάχη της διάσωσης καλούνται να μπουν και σπουδαστές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ οι οποίοι είναι στη διαδικασία της πρακτικής τους άσκησης και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις σπουδές τους».
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ζητούν από το υπουργείο Υγείας την άμεση ενίσχυσή τους με προσλήψεις προσωπικού καθώς και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους επικουρικούς, προκειμένου συνάδελφοί τους που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι εκτός, να επιστρέψουν.


«Ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 800 πληρώματα ασθενοφόρων και διασωστών και η προκήρυξη δεν έχει βγει ακόμη. Αντί αυτού βάζουν τους μαθητές. Είναι η χειρότερη λύση που θα μπορούσε να βρει το υπουργείο Υγείας. Εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση, θα πεθάνουν άνθρωποι», κατέληξε ο κ. Τερζίδης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…