Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τα χρήματα που δόθηκαν για την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, μίλησε μεταξύ άλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ,  Σία Αναγνωστοπούλου.

«Θα είμαι απολύτως σαφής. Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχοποιεί τους δημοσιογράφους. Αναδεικνύει ένα ζήτημα που θεωρώ ότι και οι δημοσιογράφοι, εσείς οι δημοσιογράφοι, πρέπει να το πάρετε πάνω σας. Όταν η εκτελεστική εξουσία με αδιαφάνεια μοιράζει λεφτά, θέτει ζήτημα Δημοκρατίας.

Και αυτό, και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι είναι ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας, πρέπει να το λάβουν , πρέπει να δώσουν μάχη γι’ αυτό το θέμα. Ο κ. Πέτσας θα δώσει τη λίστα των 20 εκατομμυρίων, πώς πήγανε, διαφορετικά η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, φτιάχνει υποτακτικούς. Δεν είναι πια θέμα διαπλοκής, δίνω σε έναν μεγάλο καναλάρχη, μοιράζω λεφτά έτσι για να φτιάχνω υποτακτικούς στη δικιά μου εξουσία. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα.»

Η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι το πρόβλημα είναι, όχι το γιατί δόθηκαν αυτά τα χρήματα αλλά με ποια κριτήρια δόθηκαν και σε ποιους.

«Εμείς δεν είπαμε τώρα γιατί δόθηκαν λεφτά.  Που δόθηκαν, με τι κριτήρια, και σε  ποιους. Αυτό εδώ..εμείς έχουμε λίστα. Αν έχει κανείς αντίρρηση γιατί πήρε αυτός αυτό το ποσό κι ο άλλος, ..αλλά είναι όλος ο Τύπος, απ’ ότι είδατε απ’ τη λίστα του κ. Κρέτσου, είναι όλος ο Τύπος με κριτήριο τη δυναμικότητα του κάθε μέσου. Εδώ τώρα ας βγάλει τη λίστα να δούμε. Ποιοι και με ποιο κριτήριο πήραν τα χρήματα. Είναι 20 εκατομμύρια του ελληνικού λαού. Δεν είναι από κανενός την τσέπη ιδιώτη»

Στην επισήμανση ότι δόθηκαν χρήματα σε Μέσα, η κα. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι  κανένας δεν είχε αντίρρηση με αυτό αλλά στον τρόπο που δόθηκαν που όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν  : «Με αδιαφάνεια, σε ιστοσελίδες οι οποίες είναι ανύπαρκτες, έτσι κυκλοφορεί. Κι όσο κυκλοφορούν αυτά,  τόσο θα ανεβαίνουν οι φήμες που δεν είναι καλό για τον δημοσιογραφικό κόσμο, για κανέναν δεν είναι καλό. Εμείς είχαμε πει, να τονωθεί, να τονωθούν τα Μέσα, πρέπει, δεν δουλεύουν, έχουν δημοσιογράφους, πρέπει να δοθούν χρήματα. Πρέπει να δοθούν χρήματα αλλά με πλήρη διαύγεια και διαφάνεια. Αυτό δεν έγινε» υπογράμμισε τέλος η κ. Αναγνωστοπούλου

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…