«Περιμένουμε πολύ κόσμο από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη, γιατί εκεί έχουν σοβαρά προβλήματα και δεν μπορούν να κάνουν το Pride, εξαιτίας του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν, στο οποίο η Ελλάδα ως δημοκρατική χώρα αντιπαρατίθεται», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Status fm 107,7 ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride, Απόστολος Καραμπάϊρης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Euro Pride που φιλοξενείται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη.

«Το δίκτυο μας είναι πολύ δυνατό στην νοτιοανατολική Ευρώπη και κυρίως στις βαλκανικές χώρες . Θα έχουμε πολλούς επισκέπτες από τις Σκανδιναβικές χώρες, από Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Σερβία, Μάλτα, Αυστρία κ.α. Οι υπολογισμοί και οι κρατήσεις επιβεβαιώνουν ότι θα έχουμε περίπου 40.000 επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Καραμπαϊρης.
«Μετά και τα τελευταία γεγονότα που έγιναν στην πόλη μας με την επίθεση σε δυο μέλη της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας, η κοινωνία χρειάζεται ακόμα περισσότερο το Euro Pride γιατί δεν αρκεί να έχουμε μια θεσμική ισονομία, χρειάζεται να προωθήσουμε και την κοινωνική αποδοχή. Υπάρχει μια λανθάνουσα ομοφοβία και τρανσφοβία της κοινωνίας μας όταν κατά τη διάρκεια του Pride και της παρέλασης επικεντρώνεται σε λίγες περιπτώσεις εκκεντρικών εμφανίσεων και δεν βλέπουν τη λαοθάλασσα που συμμετέχει με πιο συνηθισμένες εμφανίσεις», συνέχισε.

"Το δικαίωμα στην πρόκληση...υπάρχει"
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρχαν από μερίδα του κόσμου εξαιτίας κάποιων προκλητικών συνθημάτων και πανό σχετικά με την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια ο κ. Καραμπαϊρης τόνισε: «Για τα συνθήματα, προσωπικά θα σας πω ότι πολλά από αυτά με ξενίζουν, αλλά δεν μπορούμε εμείς σαν διοργάνωση να τα απαγορεύσουμε διότι έτσι ακυρώνουμε τον ορισμό του Pride. Εγώ είμαι κατά αυτών των συνθημάτων και δεν τα υιοθετώ αλλά το δικαίωμα στην πρόκληση υπάρχει. Μπορεί ο καθένας να κάνει κάτι που εμάς μας φαίνεται προκλητικό. Εγώ δεν μπορώ και δεν θέλω να τα απαγορεύσω αυτά, ούτε να τα χαντακώσω γιατί θα αυτοακυρώσω την χρησιμότητα της εκδήλωσης».

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…