ΗΧΗΤΙΚΟ: 35 αγωγές ήδη και εξώδικα για τα email της Ασημακοπούλου

35 αγωγές έχουν κατατεθεί ήδη κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τη λίστα με τα email που φαίρεται να διέρρευσε από το Υπουργείο Εσωτερικών όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM 107,7 ο δικηγόρος που εκπροσωπεί πολλούς ενάγοντες Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Ο νόμος προβλέπει ελάχιστες αποζημιώσεις τα 10.000 σημείωσε, αν και υπάρχουν και δικαστήρια που έχουν επιδικάσει μικρότερα ποσά. Ταυτόχρονα με εξώδικα έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

"Οι απόδημοι που εκπροσωπώ δεν έχουν δώσει συγκατάθεση στη συγκεκριμένη ευρωβουλευτή για να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα τους", σημείωσε ο κ. Σωτηρόπουλος τονίζοντας ότι το πρόβλημα έγκειται στο πώς διέρρευσαν τα στοιχεία αυτά. "Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι έστειλαν σε συγκεκριμένη ημερομηνία του email τους για να μπουν στους εκλογικούς καταλόγους", τόνισε. 

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η ποινική διερεύνηση του αδικήματος αυτεπάγγελτα από εισαγγελέα, όπως είπε.

Ο ίδιος σημείωσε πως μόνο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έστειλε email ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως δεν θα τολμήσει άλλος να χρησιμοποιήσει τη λίστα. 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…