«Δεν είναι πλέον θέμα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας ασφάλειας» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης με αφορμή το νέο τραγικό περιστατικό οργανωμένης οπαδικής βίας στου Ρέντη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα που έριξε ο καθ’ ομολογίαν δράστης 18 ετών.

«Το απόστημα μεγάλωσε τώρα δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.Είναι δομές οι ομάδες, μπαίνουν, βγαίνουν, έχουν στρατολόγους, έχουν στόχο που είναι ευρύτατος. Το θέμα έχει διαστάσεις» επισήμανε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι χρειάζονται μεγάλες τομές που ενδεχομένως να έχουν και πολιτικό κόστος.

Ερωτηθείς εάν τον βρίσκει σύμφωνο το κλείσιμο των γηπέδων για μεγάλο διάστημα, απάντησε κατηγορηματικά:

«Ναι, απόλυτα. Αλλά προσέξτε, όχι ως τιμωρία ανθρώπων που δεν φταίνε, σε ομάδες που δε φταίνε. Ως χρόνο για να κάνεις την κάθαρση. Δηλαδή πρέπει να έχεις σχέδιο για να το κάνεις αυτό. Το να πεις εγώ αναβάλλω 5 αγώνες, ή να πεις ότι σε τρεις αγώνες από δω και πέρα δεν θα έχει φιλάθλους, ή δεν θα μετακινούνται οι φίλαθλοι, ή αν κάποιος πετάξει μια φωτοβολίδα θα χάσεις τρεις βαθμούς η ομάδα, ή 5 χιλιάδες, 20 χιλιάδες πρόστιμο, αυτό δεν είναι τίποτα. Τα έχουμε δει, δεν περπατάνε.

Αλλά αν πεις, αναστέλλω το πρωτάθλημα, ας πούμε, για έξι μήνες, πάει να πει ότι κατά τη διάρκεια των έξι μηνών, κάτι κάνεις. Δηλαδή ξεριζώνεις το κακό.

Εχεις τέτοιο σχέδιο;Μπορείς να το κάνεις; Ναι, να γίνει. Η άλλη λύση, η πιο “απαλή”, είναι αγώνες χωρίς φιλάθλους. Ολοι στην τηλεόραση».

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…