Θετικά χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, όπως η συμφωνία για κλειστά και ελεγχόμενα σύνορα. Σημείωσε ωστόσο πως «εάν θα τα τηρήσουν σε γενικό επίπεδο, σε όλα τα θέματα, αυτά που υπεγράφησαν...ας προσέχουμε λίγο, τις μεταναστευτικές ροές, για να δούμε κατά πόσο σοβαρολογούν ή δεν σοβαρολογούν».

Για το Κυπριακό ανέφερε πως υπάρχουν λαοί που είχαν μεταξύ τους προβλήματα και τα ξεπέρασαν, αλλά «Εμείς έχουμε πολύ πρόσφατη την εισβολή, την έκτοτε κατοχή της Βορείου Κύπρου. Δεν είμαστε λωτοφάγοι. Εχουμε θέματα που μας κρατούν τη μνήμη μας ζωντανή. Και πρόσφατα θέματα. Μιλάνε για δύο κράτη στην Κύπρο. Αρα αυτά είναι τα θέματα της μεγάλης πολιτικής έντασης που μας επιβάλλουν να κρατάμε μικρό καλάθι».

Σχετικά με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, επισήμανε:

 «Δεν τον έχω καταλάβει ακόμη ώστε να μπορώ να μιλήσω δημόσια γιατί πρέπει να τηρήσουμε όλοι μας ένα μορατόριουμ με τον άνθρωπο αυτό. Βγήκε πριν από 1,5 – 2 μήνες. Δεν τον έχουν αφήσει και καθόλου ήσυχο ώστε να τον εκτιμήσουμε, αλλά χρειάζεται γρήγορη προσαρμογή πιστεύω. Δεν είναι πολιτικός και έχει γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ερωτηθείς στην συνέχεια, εάν ο κ. Κασσελάκης φέρει μερίδιο ευθύνης για την διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε:

«Δε μπορώ να ξέρω. Με το που βγήκε τον τσακίσανε. Δεν τον αφήσανε ούτε βήμα να κάνει. Αυτό δεν είναι καλό. Δεν είναι ευγενικό πολιτικά καταρχάς. Κατεβαίνεις μαζί του στις εκλογές και χάνεις. Ε, κάτσε δυο μήνες. Μέχρι το Συνέδριο. Αυτοί τον λιανίσανε. Αρα δεν μπορέσαμε εμείς οι τρίτοι να τον καταλάβουμε. Χρειαζόμαστε καιρό».

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ακόμη ότι θέλει να γυρίσει στην πολιτική και είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…