Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα όπως και σύνθετα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο πρώην υπουργός Φώτης Κουβέλης. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά:«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου καλή. Αντιθέτως, καταγράφονται περιπτώσεις και αποχωρήσεων ακόμη κάποιων απλών μελών του κόμματος. Είναι μία διαδικασία η οποία πρέπει να προωθηθεί και αυτή είναι η διαδικασία δεν είναι καμία άλλη παρά να οδηγηθούμε στο Συνέδριο, και τούτο ανεξάρτητα αν θα οδηγηθεί το κόμμα με το σύνολο των μελών του ή θα έχουμε αποχωρήσεις πριν από το Συνέδριο».

Ερωτηθείς εάν για αυτήν την κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνη ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι:

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει την ευθύνη της εικόνας, με την έννοια ότι ο κ. Κασσελάκης εξελέγη. Και εξελέγη από την μεγάλη πλειονότητα των μελών του κόμματος. Και τούτο ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας από εμάς. Σημασία έχει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι στη θέση του προέδρου. Βεβαίως τα χαρακτηριστικά των πρώτων ημερών του κ. Κασσελάκη δεν είναι εκείνα τα οποία έχουν σχέση και με ταυτοτικές ιδιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, κι έχουν δημιουργήσει, αν θέλετε, μία παραφιλολογία που δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της πολιτικής».

Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε επίσης κατηγορηματικά αντίθετος με τη διαδικασία των διαγραφών τονίζοντας:

«Είμαι κατά των διαγραφών. Και είμαι κατά των διαγραφών διότι δεν έχουν καμία σχέση οι διαγραφές ούτε με την κουλτούρα, αλλά ούτε και με το περιεχόμενο των πολιτικών διαφορών. Θα έλεγα ότι οι διαγραφές οι οποίες ζητήθηκαν ή αναστολή της κομματικής ιδιότητας, γιατί προβλέπεται και αυτή η εναλλακτική πειθαρχική ποινή από την επιτροπή δεοντολογίας, δεν έχουν σχέση με τις ουσιαστικές πολιτικές διαφορές οι οποίες υπάρχουν μέσα στους κόλπους του κόμματος».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει χώρος για κόμμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε:

«Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει. Διότι τα κόμματα δεν γεννιώνται, ούτε γίνονται με κάποιες αποφάσεις κορυφής. Πρέπει να αποτελούν την εκφραστική πολιτική δύναμη των κοινωνικών διεκδικήσεων, αιτημάτων, και της κοινωνικής πραγματικότητας. Αλλωστε ο χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τούτο ανεξάρτητα αν αυτός ο χαρακτήρας πρέπει, χρειάζεται να ψαχνωθεί με συγκεκριμένο περιεχόμενο, έχει σχέση με τις δυνάμεις που θέλει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλετε και με ομόφωνες αποφάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, να εκφράσει το τόξο που ξεκινάει από τη ριζοσπαστική αριστερά, και φτάνει μέχρι και το προοδευτικό κέντρο.

Αλλά, απαντώντας ευθέως στο ερώτημά σας, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει χώρος, ούτε κοινωνικό αίτημα, ούτε κοινωνική ανάγκη για τη δημιουργία άλλου κόμματος».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…