Για ανάγκη συνολικής επανίδρυσης της κεντροαριστεράς, που θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός συντεταγμένου διαλόγου και μιας άμεσης συζήτησης έκανε λόγο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, επισημαίνοντας ότι δεν ειναι υπόθεση κομματικών επιτελείων η υπόθεση της κεντροαριστεράς, αλλά ευρύτερο θέμα της κοινωνίας.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζει δημοσκοπικά  το ΠΑΣΟΚ, καθώς αν και ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει τεράστια θέματα, το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να κερδίζει κάτι σημαντικό από αυτήν την κατάσταση, ο κ. Καστανίδης τόνισε:

«Βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, διευθυντή, και εσχάτως και προϊστάμενο. Αυτές είναι οι διευθετήσεις που συμβαίνουν στα μυαλά ανθρώπων που διοικούν οργανωτικούς μηχανισμούς».

Ερωτηθείς αν έχει κάποια έστω στοιχειώδη επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη διερωτήθηκε:

«Θα είχα κάποιο λόγο να έχω;»

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε και στην ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

«Ο κ. Ανδρουλάκης όπως ξέρετε, έτσι λένε διάφορα φερέφωνά του, ήθελε να κάνει ανανέωση. Αλλά την ανανέωση την κάνεις έγκαιρα. Μπορούσες να ειδοποιήσεις έναν άνθρωπο πριν συμμετάσχει στις εκλογές να του πεις, ξέρεις δεν σε χρειάζομαι...Βέβαια κάνει ανανέωση και με ανθρώπους που είναι 70 και 75 χρονών, ως διευθυντές της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η΄ μπορεί να έχει 70άρηδες ας πούμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άλλους δίπλα του, και να αισθάνεται μια χαρά. Επρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά δεν είναι το θέμα αυτό τώρα...Λοιπόν..διότι μιλάμε για αστείους ισχυρισμούς, αυτό ήταν προαποφασισμένο...

Ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν 30άρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν.

Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ηταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω.

Ο Θεός κι η ψυχή του».

Αναφορικά με την μη αξιοποίησή του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο πρώην υπουργός σημείωσε:

«Εάν ήθελε ο κ. Ανδρουλάκης να αξιοποιήσει την πολιτική μου φωνή, το πολιτικό μου μυαλό, την εμπειρία, θα το είχε κάνει.

Δε θέλει. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι να μην θέλει.

Τίποτα...δεν θέλω να πω τίποτα άλλο.

Ο κ. Ανδρουλάκης ας κάνει αυτά που νομίζει.»

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κι άλλα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ με τα οποία έχει επικοινωνία και τα οποία έχουν ανάλογους προβληματισμούς, ωστόσο δεν έχουν μιλήσει δημόσια, ο κ. Καστανίδης τόνισε:

«Βεβαίως. Είναι άνθρωποι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι διάσπαρτοι σε όλο το χώρο της κεντροαριστεράς. Οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη...πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές, και μετά στις εθνικές εκλογές; Καταγράφοντας ποσοστά τα οποία θα είναι εξαιρετικά χαμηλά σε περίοδο διακινδύνευσης;

Θα σας πω ένα πράγμα μόνο για να το καταλάβουμε τι λέω.  Εχουμε μπροστά μας τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες. Πρέπει να σας πω ότι για πρώτη φορά βλέπω φοβισμένους διπλωμάτες.

[…] Εάν οι ελληνοτουρκικές διαφορές οδηγήσουν σε έναν συμβιβασμό ο οποίος δεν είναι και τόσο καλός για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάποιοι που θα κρατήσουν τα γκέμια μιας εθνικής ζημίας; Να μη γίνει τίποτα; Ποιος θα το κρατήσει; Το 12% του κ. Ανδρουλάκη ή το 13% του κ. Κασσελάκη;

Δεν χρειάζεται μια μεγάλη δύναμη, αξιόπιστη της αντιπολίτευσης η οποία θα μπορέσει να φαντάζει και ως κυβερνητική λύση και η οποία θα βάλει ένα στοπ;»

Διευκρίνησε ότι δεν πρόκειται για θέμα ενός προσώπου ή προσώπων αλλά για μία ολόκληρη διαδρομή, μία σειρά πραγμάτων και θεμάτων αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ερωτηθείς εάν θα τα έλεγε αυτά αν δεν του έπαιρνε την έδρα της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης,  ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε:

«Είχα αξιώματα όταν συγκρούστηκα για θέματα αρχών και παραιτήθηκα ή διαγράφηκα.

Η πολιτική μου διαδρομή δεν ήταν μια επίπεδη γραμμή. Είχα αξιώματα τα οποία τα έχασα συγκρουόμενος για τις αρχές».

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…