Μία σειρά έργων έχουν υλοποιηθεί και συνεχίζουν να υλοποιούνται στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος για τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου και εκ νέου υποψήφιο με την παράταξη «Νέα Πνοή» Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο οποίος μιλώντας στον Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, σημείωσε ότι πρέπει να γίνονται έργα σε τομείς που εξυπηρετούν την καθημερινότητα του δημότη, έργα ουσίας και όχι έργα «βιτρίνας».

«Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού πήγε πίσω τους προγραμματισμούς για όλους, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια, να εξασφαλίσει 30,3 εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το «Αντώνης Τρίτσης» και άλλα. Με αυτά θα υλοποιηθούν κάποια έργα όπως είναι η ανάπλαση 13 οδικών αξόνων του δήμου, η κατασκευή γηπέδου, η αναμόρφωση γηπέδων και γυμναστηρίων που ήδη έχει γίνει και παραμένει σε εξέλιξη.»

Παράλληλα, ο δήμος αναπτύσσεται συνέχεια καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Μανδαλιανός, ειδικά στην περιοχή άνωθεν της Περιφερειακής Οδού έρχονται νέες οικογένειες με μικρά παιδιά.

«Τα παιδιά και φυσικά και οι γονείς τους, έχουν απαιτήσεις για σχολική στέγη, για αθλητισμό, για χώρους πολιτισμού» επισήμανε ο δήμαρχος υπενθυμίζοντας πως ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι ο δήμος με τον περισσότερο νεανικό πληθυσμό στη χώρα.

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση έχουν αναμορφωθεί γήπεδα και γυμναστήρια, ενώ η σχολική στέγη βελτιώνεται συνεχώς.

«Ο κόσμος έχει πάρα πολλές απαιτήσεις από εμάς και είναι λογικό» τόνισε ο κ. Μανδαλιανός. Επισήμανε ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχουν δημότες που δεν έχουν εγγραφεί στον δήμο με αποτέλεσμα να λαμβάνονται λιγότερα κονδύλια για τις ανάγκες της περιοχής. Ενδεικτικό είναι ότι αν και οι κάτοικοι του δήμου είναι 150 χιλιάδες στην απογραφή φάνηκαν 110 χιλιάδες

Οπως τόνισε: «Εχουμε να διαχειριστούμε μία φτώχεια η οποία πηγάζει από εκεί. Οπότε λιγάκι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι από την στιγμή που μένουν σε έναν τόπο κι έχουν απαιτήσεις να γίνουν πράγματα σε αυτόν τον τόπο, καλό θα ήτανε να γραφτούν, να δηλωθούν εδώ. Αυτό είναι μια μεγάλη πληγή, η οποία δυστυχώς χάσκει ακόμη και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι γι’ αυτό».

Στην δημοσιογραφική επισήμανση ότι πρόκειται για έναν δήμο για τον οποίο δεν ακούγονται παράπονα για την καθαριότητα, ο κ. Μανδαλιανός υπογράμμισε ότι ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι καθαρότερος από ποτέ καθώς μεταξύ άλλων έχει στη διάθεσή του 2.500 καινούριους κάδους, 400 επιστύλια καλαθάκια, 9 σύγχρονα απορριμματοφόρα, ενώ αναμένονται κι άλλα.

Ταυτόχρονα ο δήμος κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα της οργανικής ανακύκλωσης και περιμένει να παραλάβει 2005 καφέ κάδους και 4 καινούρια καφέ απορριματοφόρα.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου σημείωσε, ότι ο στόχος είναι η επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή και εκτίμησε ότι υπάρχει η δυναμική και οι πιθανότητες για αυτό, ακόμη και αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος.

«Εχουμε να πούμε κάποια πράγματα κοιτώντας στα μάτια τους δημότες και περιμένουμε να το εκτιμήσουν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες του Κλεάνθη Μανδαλιανού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στις 19:00 στην πλατεία Ευόσμου, και την Παρασκευή επίσης στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Ελευθερίου Κορδελιού.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…