«Θέλουμε ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε κάνει. Οι συμπολίτες μας αποφασίζουν για το έργο μας, το αντικείμενο των εκλογών είναι για τον τόπο μας για το καλό μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη», Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status  107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να...βαθμολογήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης για τους πρώτους δύο μήνες διακυβέρνησης.

 «Κοιτάξτε, η κυβέρνηση παρουσίασε κάποιες αρρυθμίες, ο πρωθυπουργός παίρνει καλύτερο βαθμό. Εχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ένας άνθρωπος που ξέρει που θέλει να πάει τη χώρα, έχει όραμα, έχει σχέδιο, προφανώς όμως καλείται κι αυτός να αντιμετωπίσει, και έχει συνολικά την ευθύνη, μιας κυβερνητικής παρουσίας» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι συνεπώς ο πρωθυπουργός τα πάει καλύτερα από την κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε:

«Αυτήν την εικόνα έχω, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό, ξαναλέω πως οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές διοικήσεις, και οι δήμοι, πρέπει να κρίνονται στο τέλος της θητείας τους.

Δε μπορείς να κρίνεις τη στιγμή, δηλαδή στον έναν, δύο, τρεις μήνες, από την έναρξη μίας κυβερνητικής ή περιφερειακής θητείας».

Eρωτηθείς, σε κλίμακα με άριστα το 10 τι βαθμό θα έδινε στον πρωθυπουργό, ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε:

 «Εγώ θα του έβαζα έναν πολύ υψηλό βαθμό, γιατί αντιμετώπισε κρίσεις που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τεράστιες, πανδημίες, μεταναστευτική κρίση κλιματικές κρίσεις. Πρέπει να δούμε πως σκοπεύει να απαντήσει ως κυβέρνηση στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης. Αυτό όμως που θα σας πω εγώ είναι σήμερα να δει κανείς πως η χώρα θα αποκτήσει αντιπολίτευση, δεν το εύχομαι να χρειαστεί χρόνος γι’ αυτό, είναι κέρδος για την Δημοκρατία μας να ανασυσταθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση σωστή, δυναμική, γιατί έτσι βοηθούν την κυβέρνηση να βελτιώνεται και να προσέχει, αλλά τελικά βοηθούν τη Δημοκρατία μας και τη χώρα μας συνολικά.

Εμείς λοιπόν θέλουμε να δούμε ένα υγιές πολιτικό σύστημα όπου όλοι θα έχουν την δυναμική τους και την δυνατότητά τους να παρεμβαίνουν».

Η αναφορά στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…