«Βιώνουμε καθημερινά την δυσαρέσκεια και την δυσφορία του κόσμου για τη νυν διοίκηση, ο κόσμος νομίζω έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για δήμαρχο, κι εμείς αυτό που κάνουμε είναι να τον πείθουμε καθημερινά με τις συναντήσεις μας, τις βόλτες μας στις γειτονιές για το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε και αυτό πηγαίνει καλά. Είμαι αισιόδοξος και αισθάνομαι ότι αυτό πηγαίνει καλά και αισθάνομαι ότι πάμε να πάρουμε τον Δήμο» τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη για όλους», Σπύρος Πέγκας.

Αναφορικά με την συμμετοχή του Γιάννη Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για όλους» ο κ. Πέγκας ανέφερε ότι ήταν ιδέα του ίδιου του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς το ως κάτι πολύ τιμητικό που προσθέτει αξία στο ψηφοδέλτιο.

«Είναι ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε τα τελευταία χρόνια και δείχνει μια ανάγκη που υπάρχει για αλλαγή στην πόλη» σημείωσε.

Μάλιστα ο κ. Πέγκας ανέφερε χαριτολογώντας πως «ο Γιάννης Μπουτάρης, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, είναι πιο σταρ από τον Στέφανο Κασσελάκη και η συμμετοχή του είναι θετική και τιμητική».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι «Θα μπορούσαμε να έχουμε αντιδημάρχους όχι μόνο θεματικούς αλλά και χωρικούς, δηλαδή ανά περιοχή, γεωγραφική ενότητα κλπ. Γιατί αυτό που αισθάνεται ο κόσμος και του λείπει, είναι η άμεση επαφή με την εκάστοτε διοίκηση. Και όσο γίνεται, πρέπει να πυκνώσει αυτή η σχέση, με ανθρώπους ενδιάμεσους, για να μπορεί να φτάνει η πληροφορία από κάτω προς τα πάνω».

Ο κ. Πέγκας έκανε λόγο για έργα που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως είπε, π.χ. για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους αν και είχαν δοθεί κονδύλια δεν απορροφήθηκαν.

«Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να τρέξουν και κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να τις τρέξουν. Και προφανώς δεν έγινε αυτό το πράγμα. Και γι’ αυτό δεν υπάρχει και κανένα έργο. Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο που να έχει κάνει ο δήμαρχος.

Υπάρχει ικανότητα και ανικανότητα. Και είναι προφανές τι συμβαίνει εδώ πέρα».

«Εγώ ξέρω ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, αυτό έχω μάθει και όταν ήμουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, και από άλλους δημάρχους, τα πράγματα γίνονται και προχωράνε. Και βρίσκεις τους κατάλληλους ανθρώπους, τους αξιολογείς σωστά, τους αξιοποιείς σωστά, και προχωράς» υπογράμμισε ο Σπύρος Πέγκας.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων εξήγησε ότι σε βάθος χρόνου, και αφού καθαριστεί πραγματικά η Θεσσαλονίκη, υπάρχει η πρόταση για το πρόγραμμα «Πληρώνω όσο πετάω» όπου ανάλογα με το πόσα σκουπίδια αποθέτει ο κάθε πολίτης, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων και της τεχνολογίας, θα χρεώνεται και ένα τύπου δημοτικό τέλος, κάτι που θα βοηθήσει στην σωστή ανακύκλωση και στην σωστή διαχείριση.

Επίσης, αναφορικά με την παραλία της Θεσσαλονίκης, τόνισε «θέλουμε να δώσουμε ζωντάνια και ζωή στο παραλιακό μέτωπο και προς αυτήν την κατεύθυνση έχω κάνει ήδη συναντήσεις».

Για το κυκλοφοριακό, ο κ. Πέγκας σημείωσε «Εχουμε πει πως θα αλλάξουμε τελείως τον τρόπο που μετακινούμαστε μέσα στην πόλη. Αν δε το κάνουμε αυτό δεν έχει κάνενα νόημα να είμαστε στη διοίκηση του δήμου και απλώς να διαχειριζόμαστε τα πράγματα λίγο καλύτερα».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…