Για τους λόγους που αποφάσισε να «κατέβει» ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα «Αλληλεγγύη», μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στον Λεοντή Μαχαιρά, ο Κώστας Μακεδόνας.

Οπως εξήγησε ο δημοφιλής τραγουδιστής, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είχε τύχει να συναντηθούν αρκετές φορές και κάθε φορά αντάλλασσαν ιδέες για τα πολιτιστικά δρώμενα, και αναπόφευκτα κάποια στιγμή, ο κ. Τζιτζικώστας του έθεσε το ερώτημα πότε θα πάρει την απόφαση για να κάνουν πράγματα.

«Δεν έταξε πράγματα, δεν είπε έλα να το κάνουμε για να πάρουμε ψήφους.

Ηθελε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία, τη γνώση, και την αγάπη μου για το κομμάτι του πολιτισμού, γι’ αυτό το αντιμετώπισα θετικά.

Δεν φιλοδοξώ να κάνω καριέρα πολιτικού – θέλω να βοηθήσω να πάμε μπροστά το κομμάτι του πολιτισμού στον τόπο μου» τόνισε ο Κώστας Μακεδόνας.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στο παρελθόν του είχε γίνει πρόταση να κατέλθει υποψήφιος και σε εθνικές και σε αυτοδιοικητικές εκλογές, - όχι από τη Θεσσαλονίκη όπως διευκρίνισε - αλλά ήταν κάτι που δεν τον ενδιέφερε.

«Θέλω να αφήσουμε κάτι πίσω μας ήταν η φράση - κλειδί του Απόστολου Τζιτζικώστα που με έβαλε σε αυτήν την διαδικασία» υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν μπαίνει χρωματισμένος με καμία παράταξη και δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο.

Ο καλλιτέχνης επισήμανε ότι μπορεί, και πρέπει, να γίνει σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μια ένεση πολιτισμού σε όλους τους τόνους, « δεν είναι μόνο οι συναυλίες και το τραγούδι, είναι τα μουσεία, η ζωγραφική, το θέατρο κλπ» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα ένα σταυροδρόμι πολιτισμού και της αξίζει να έχει αυτόν το ρόλο και τώρα.

Αν ο κόσμος με εμπιστευτεί, θα μπορώ να προτείνω πράγματα και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη για να υποστηριχθούν, ιδέες υπάρχουν», τόνισε ο Κώστας Μακεδόνας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι πολιτικός και δεν έχει φιλοδοξία να κάνει πολιτική καριέρα.

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…