«Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης δίνεται καθημερινά αγώνας για την καθαριότητα και στο τέλος βγαίνουμε νικητές» τόνισε μιλώντας στον Status και στην Βιργινία Δημαρέση, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Εχουμε απορριμματοφόρα εργαλεία... κόσμο δεν έχουμε τον απαραίτητο αλλά φροντίζουμε με συμβασιούχους με 8μηνα» σημείωσε αναφέροντας παράλληλα πως ο ίδιος γυρίζει στο δήμο και κάνει επιθεωρήσεις.

«Σήμερα έδωσα δύο σημεία που είχαν πρόβλημα οι κάδοι και σε ένα πεζοδρόμιο που είχαν πεταμένα κλαδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Για τα προβλήματα δυτικής Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι το υπαριθμόν ένα πρόβλημα είναι η ανεργία αν και πανελλαδικά μειώθηκε.

Για το θέμα της σχολικής στέγης επισήμανε πως «κτίσαμε 18 σχολεία, νηπιαγωγεία, γυμνάσια, λύκεια. Τα σχολεία θέλω να μοιάζουν με σπίτια για παιδιά όχι με καπνομάγαζα, να είναι ελκυστικά για τα παιδιά

Πλέον δεν έχουμε πρόβλημα σχολικής στέγης... Όταν ανέλαβα υπήρχε διπλοβάρδια στο 85%».

Ερωτηθείς ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ για το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες που δημιούργησε και τα σχετικά «κινήματα» πολιτών, ο κ. Κυρίζογλου τόνισε: «Είναι συνταγματικό δικαίωμα η ελεύθερη πρόσβαση πολιτών στις παραλίες... περιφράξεις, κατασκευές που εμποδίζουν είναι παράνομες.

Σύμφωνα με τον νόμο ο αιγιαλός, η παραλία, η παράκτια ζώνη, είναι χώροι κοινόχρηστοι.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση ειναι αδιαπραγμάτευτη

Το ανώτατο όριο που δίνεται σε μια επιχείρηση είναι να καλύψει το 60% που της παραχωρείται με ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ

Το ελληνικό δημόσιο, το κράτος διά του υπουργείου οικονομικών που ανήκουν οι κτηματικές υπηρεσίες (στα νησιά του Αιγαίου δύο υπάλληλοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία..η κτηματική υπηρεσία δίδει την άδεια, το δικαίωμα στον δήμο να κάνει δημοπρασία με τη διαδικασία της εκμίσθωσης ... ερευνάται από την κτηματική υπηρεσία που γίνεται ....

Ο δήμος έχει την ευθύνη για να καθαρίζει να εξασφαλίζει ναυαγωσώστες, ο δήμος ειναι ο χαμάλης και το κουμάντο το κάνει το κράτος και η κτηματική υπηρεσία.

Τους δε ελέγχους, αν διαπιστώσει ο δήμος, δεν έχει δικαίωμα ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα απλά να το αναφέρει. Εχουμε τον χαρακτήρα του χαμάλη του ελληνικού δημοσίου

Ετσι είναι το θεσμικό πλαίσιο... όλα τα άλλα είναι ιστορίες για να είχαμε να λέγαμε».

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…