Τα επόμενα χρόνια, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό θα είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην Ευρώπη εκτίμησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην δημοσιογράφο Βιργινία Δημαρέση, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Αναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου επέρριψε ευθύνες στην Ε.Ε. την οποία χαρακτήρισε ηθική αυτουργό στην τραγωδία με συναυτουργό τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα o κ. Μουζάλας δήλωσε: «Η συζήτησή μας γίνεται πάνω και δίπλα σε 600 -650 νεκρούς ανθρώπους οι οποίοι πνίγηκαν και αυτό κατά την άποψή μου είναι ένα πολιτικό έγκλημα.

 Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στα επιχειρησιακά ζητήματα. Ποιο είναι το πολιτικό έγκλημα; Το πολιτικό έγκλημα είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η ηθική αυτουργός σε αυτό το έγκλημα, η οποία έχει, όχι πια σαν κύριο, αλλά δυστυχώς και σαν μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, την αποτροπή.

Συναυτουργός σε αυτό, στο πολιτικό κομμάτι, είναι και η Νέα Δημοκρατία, διότι με πάρα πολλή χαρά, ασπάστηκε, συμφώνησε, πρότεινε κιόλας, σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο αυτούς τους τρόπους, την αποτροπή, το να μην έρχονται δηλαδή, το να μην πατάνε σε ευρωπαϊκό έδαφος, και συμπορεύτηκε με το κόμμα στο οποίο ανήκει, το Λαϊκό Κόμμα αλλά και άλλα κόμματα από την Ευρώπη».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ακόμη πως «είναι προφανές ότι το μεταναστευτικό θα απασχολήσει τους πάντες, εάν δεν ισχύσει αυτό που λέει η συνθήκη της Γενεύης, να δημιουργηθούνε νόμιμοι δρόμοι, θα ισχύει αυτό που λέει το έγκλημα στην Πύλο».

Η αναφορά στο ναυάγιο στην Πύλο εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…